18 травня 2017 21:42

Желько ЛЮБЕНОВИЧ: "Динамо" остается сильным, несмотря на турнирные результаты и психологическое состояние"

«Честь і совість» «Зорі» — про відновлення після травми, майбутнього суперника і «справи сербські»

— Желько, останній Ваш вихід на поле датований 14 квітням. Як відбувається відновлення, чи гратимете на вихідних?

— У середу я вже провів тренування в загальній групі. Сподіваюся, ні травми, ні її наслідків більше не відчуватиму. Можливо, вже з «Динамо» зіграю.

— Чи має якісь особливості підготовка до 30 туру?

— Підготовка до матчу з командою Реброва вже почалася: специфіка її в тому, що готуємося конкретно під киян. Тобто сьогодні у нас не просто тренування, а тренування під конкретного суперника. Крім іншого, обираємо тактику.

— Добре, що Ви зачепили цей момент. За час Вашої відсутності Вернидуб награвав схему з трьома оборонцями. Де у ній Ваше місце?

— Насправді це добре, що можемо грати по-різному: з трьома захисниками, з чотирма, з одним форвардом, із двома. Але, повторюся: поки не знаємо, як зіграємо проти підопічних Реброва. Тренери шукають оптимальний варіант, і я впевнений, він буде знайдений, а нас, футболістів, навчать, що і як робити. А щодо мене… — де поставлять, там і зіграю.

— Погоджуєтеся з думкою, що для «Зорі» було би краще, щоби Кубок виграло «Динамо»?

— Я переконаний: у киян — дуже сильний колектив, який залишається сильним, не зважаючи на турнірні результати і психологічний стан. Нам було би складно з ними в будь-якому випадку.

— 4 червня виповниться п’ять років, як Ви стали гравцем «Зорі». Маєте розуміння, де проведете наступний сезон?

— Поки не маю… У мене контракт із луганським клубом іще на два місяці. Розмови про продовження ще не було. Подивимося.

— Давайте поговоримо не про наш чемпіонат — про сербський: на вихідних Ваш улюблений «Партизан» із Белграда може стати чемпіоном своєї країни. У 27-е в історії…

— Мені дуже приємно, що в Україні слідкують за цим! Чесно кажучи, останні два тижні я весь на нервах: сезон на Батьківщині наближається до завершення — «гробарі» на три очки випереджають «Црвену Звєзду», і я вірю (навіть упевнений!), що в неділю вони оформлять чемпіонство із «Младостю». А 27 травня — наше супердербі: «Партизан» — «Црвена Звєзда» у фіналі Кубка Сербії! Сьогодні там відбулося жеребкування, й домашнім для фіналу став стадіон моєї улюбленої команди. Так що очікую «золотий дубль»!

— Про особисте: Ви — один із небагатьох футболістів УПЛ, у кого є персональний сайт. Чому він не оновлюється?

— Справа в тому, що я займаюся ним тоді, коли відпочиваю вдома в Сербії. А їжджу туди лише двічі на рік. Думаю, влітку все оновлю.