28 квітня 2017 18:01

Тамаш КАДАР: "Продолжаем учиться тонкостям игры в три защитника"

Захисник «Динамо» Тамаш Кадар, який прийшов до команди цієї весни, розповів про свої очікування перед поєдинком із «Чорноморцем»:


- Дуже добре, що ми гратимемо виїзний поєдинок у Києві – не доведеться нікуди їхати. У середу ми грали виїзний кубковий матч, тому я радий, що ми гратимемо вдома. З мого досвіду виступів в Україні можу сказати, що «Динамо» має один із найкращих стадіонів, поле на ньому набагато краще, ніж на решті стадіонів. На «Олімпійському» є всі умови, щоб показати хорошу гру.


- Як проходила підготовка? Чи достатньо у команди було часу, щоб відновитися після кубкової зустрічі з «Миколаєвом»?

- Ті футболісти, які грали в середу, потребували більше відпочинку, ніж решта, у четвер та п’ятницю у хлопців було відновлення та тренування. Навіть коли в нас один матч на тиждень, у вівторок чи середу ми часто проводимо двосторонню гру, тож усе гаразд.


- Що можете сказати про «Чорноморець»? Чим вам запам’яталися попередні ігри проти цього суперника?

- Насправді, ми ще не вивчали цього суперника, повністю концентруючись лише на кубковому поєдинку. На матчі з одеситами зосередилися лише в четвер. Та хоча я небагато знаю про цю команду, можу сказати одне: ми маємо підходити в найкращій своїй формі до будь-якої наступної гри – чи це контрольний поєдинок, чи кубковий, чи гра чемпіонату. Повірте, для нас важлива кожна гра, особливо це стосується домашніх матчів, на які приходять наші вболівальники – для них хочеться добре грати та здобувати перемоги. Ми маємо виходити на поле та бути максимально мотивованими.


- Чи не важко знаходити стимул, враховуючи, що відставання від «Шахтаря» збільшилося?

- Із цим немає жодних проблем. Навіть якщо ми не можемо наздогнати «Шахтар» та відчутно відірвалися від третього місця, потрібно пам’ятати, що ми готуємо себе на майбутнє, й кожна гра – частина цього майбутнього.


- Чи ви вже звикли до українського чемпіонату?

- Звісно, усі чемпіонати різні, але я вже провів кілька матчів та знаю, на що це схоже, чого очікувати. Єдина складність – це деякі поля, вони неналежної якості


- Чи комфортно почуваєтеся в новій схемі гри команди з трьома захисниками?

- Так, особисто я почуваюся комфортніше після змін у системі нашої гри. Мені більше подобається діяти на позиції центрального захисника, коли ми граємо у три оборонця, ніж на лівому фланзі. Звісно, ми все ще продовжуємо навчатися всім тонкощам та нюансам гри у три захисники. Це непросто, адже кожна дрібниця має значення, але поступово ми опановуємо всі деталі, ми маємо час для цього.