20 квітня 2017 19:17

Иван ЯРЕМЧУК: "В матчах "Динамо" и "Шахтера" всегда бьются!"

Перед матчем «Динамо» – «Шахтар» своїми очікуваннями від гри поділився Іван Яремчук, гравець легендарного «Динамо» 1980-х років.

- Принципова боротьба між «Динамо» та «Шахтарем» не припиняється ніколи – кожна команда хоче довести свою перевагу. Тож на полі вони будуть викладатися на всі сто відсотків. Важливою буде індивідуальна майстерність кожного гравця в усіх лініях. Також багато чого залежатиме від реалізації моментів. Звичайно, можна тримати м’яча, «возити» його 70 або 80 відсотків ігрового часу, але, якщо не заб’єш – не виграєш. З кожної можливості необхідно вичавлювати максимум. Якщо з трьох моментів вдасться забити хоча б один м’яч – уже непогано. Потім тактика може бути вже трохи іншою – грати від оборони на контратаках, власне, це вирішує тренер і в перерві робить відповідні корективи.

На мій погляд, за складом «Шахтар» – більш технічна команда, там багато бразильців. «Динамо» же більше розраховує на своїх вихованців, на молодь. Подивимося, як вони проявлять своє бажання та майстерність проти такої досвідченої команди, як «Шахтар».

- Те, що «Динамо» відстає на 11 очок, не позначиться на видовищності та принциповості поєдинку?

- Очки в таких матчах не беруться до уваги. Команди захочуть підтвердити свої амбіції, показати, хто сильніший. А турнірна ситуація, повторюся, тут ні до чого. Упевнений, кожен тренер буде налаштовувати свою команду на перемогу, боротьбу до кінця.

- У нинішньому сезоні глядачі побачать не два поєдинки між «Динамо» та «Шахтарем», а чотири – це піде на користь нашому чемпіонату?

- Вважаю, чим більше таких протистоянь у нашому чемпіонаті, тим краще! Якби таких сильних команд у нас було ще хоча б із п’ять, то всі від цього лише виграли би. Чемпіонат вважається хорошим, коли у ньому багато конкурентоспроможних учасників, які можуть протистояти лідерам, коли будь-яка гра непередбачувана, як у Англії чи Іспанії. У нас же таких команд залишилося лише дві, решта – слабкі. Раніше були «Металіст», «Дніпро», «Чорноморець», «Зоря»... Вони показували високий рівень футболу на внутрішній арені, що втілювалося й у хорошому європейському рівні під час виступу в міжнародних турнірах. А коли чемпіонат слабкий, нас не видно. Тож, чим частіше такі команди, як «Шахтар» та «Динамо», будуть між собою грати, тим більше досвіду боротьби отримають футболісти й, як наслідок, зможуть зростати, набиратися досвіду та впевненості.