7 квітня 2017 14:54

Павел Неверов рассказал об участии "Динамо" U-13 в Nordic Challenge Trophy

13-річні динамівці під керівництвом Павла Нєвєрова посіли друге місце на міжнародному дитячому турнірі Nordic Challenge Trophy, який проходив в іспанському місті Салоу, неподалік від Барселони.


Наставник динамівців поділився враженням від поїздки і виступу своїх підопічних:

- По-перше, добре вже те, що ми виїхали за кордон, оскільки минулого року таких турнірів у нас не було. Особливо важко в цьому плані було взимку, коли доводилося грати кілька товариських матчів з одними і тими ж спаринг-партнерами або просто тренуватися.
А турнір, тим більше міжнародний, - це вже підвищена мотивація, змагальний момент, бажання поборотися за нагороди. Салоу - невелике курортне містечко у 80-ти кілометрах від Барселони. Але примітно, що турнір Nordic Challenge Trophy організовували і проводили не іспанці, а шведська федерація футболу, яка орендувала поля. Команди-учасниці представляли Ірландію, Сербію, Японію, Данію... Можу відзначити три команди, які виділялися на турнірі: російський «Краснодар», шведський «Хаммарбі» і ми.

В принципі, грою хлопців залишився задоволений в плані того, що з'явилася стабільність у веденні гри: хлопці вже не кидаються із боку в бік, а знають, як діяти в різних ситуаціях.

Півфінал та фінал ми зіграли з командами з паралельної групи. Матчі проходили на натуральному полі, хоча вдома ми постійно тренуємося на синтетиці. А на траві і інший відскік м'яча, і ноги більше сідають на грунті, особливо з незвички. «Краснодар» в півфіналі обрав оборонну тактику, вони наситили середину поля, не давали нашим півзахисникам тікати в атаку і нав'язали боротьбу. Хоча лише в першому таймі у нас було чотири виходи один на один з воротарем - потрібно було реалізовувати хоча б половину, тоді питання було б знято. Другий тайм пройшов в боротьбі, а пенальті ми пробили більш вдало. До речі, це перший турнір, в якому хлопці виграли матч в серії одинадцятиметрових ударів, до цього усі післяматчеві пенальті закінчувалися невдачею (посміхається).

У фіналі «Хаммарбі» був сильнішим і більш організованим, ніж «Краснодар». Вони діяли щільно в середині поля, гра будувалася на одного нападника - швидкісного футболіста, без фіксованої позиції, який рухався по всій ширині поля. Словом, цікавий гравець. Вони забили після помилки нашого захисника, ми тут же відігралися, але до фінального свистка вони змогли забити ще раз, а ми свій момент не використали.

Зазначу, що у нас не грало два провідних нападника, які багато визначають - футболістів стартового складу: одна людина травмована, а другий затемпературив в день від'їзду. Хоча зіграли інші і відчули впевненість, подолали труднощі, розігралися.

Могли виступити краще, але на заваді стали різні обставини. Емоційно хлопці задоволені, у них був час для прогулянок по набережній, в цілому, враження залишилися хороші.