19 грудня 2016 20:15

Шандор ВАРГА: "Фергюсон высоко оценивал талант Шовковского и был не против видеть его в МЮ"

Шандор Варга, який свого часу представляв інтереси СаШо, розповів, куди міг перейти воротар "Динамо".

- Я переконаний, що Олександр Шовковський свого часу зробив правильний вибір, залишившись у "Динамо". Хоча покинути Київ він мав бажання і навіть робив у цьому напрямку певні кроки.

Я представляв його інтереси і шукав йому клуб. Пропозиції були і доволі чіткі. Але назвати їх цікавими у мене не повернеться язик. Придбати Шовковського хотіли клуби з Туреччини, з Бельгії... Ну це не те, на що заслуговував Олександр. Ні я не хотів його туди продавати, ні Олександр сам не хотів туди йти. Тоді "Динамо" знищило у двох матчах "Барселону" зі загальним рахунком 7:0, всі за ним слідкували і переходити в Бельгію...

Я мав зустріч з тодішнім коучом "МЮ" Алексом Фергюссоном і він дуже високо оцінював талант Шовковського. Казав, що не проти бачити його своїй команді, що слідкує за ним, але... "МЮ" на той час мав воротаря, а голкіперів завжди важко продавати. Також зацікавленість до Олександра проявляв лондонський "Арсенал", але до конкретної пропозиції там справа теж не дійшла.

У підсумку Шовковський провів блискучу кар"єру в "Динамо" і став легендою клубу. Кажуть, навіщо футболісту агент, якщо він нікуди не переходить? Раян Гіггз все життя відіграв в "Манчестері", Паоло Мальдіні - в "Мілані", але обидва впродовж усієї кар"єри мали агентів", - сказав "Плюс Спорту" відомий в Україні футбольний агент Шандор Варга.