28 жовтня 2016 16:46

Иван КАЛЮЖНЫЙ: "Поражение в Луцке заставило нас "проснуться"

Автор переможного м'яча у матчі з «Зіркою» (1:0) прокоментував перипетії на полі:


- Після матчу в Луцьку тренерський штаб наголошував на надійній грі в обороні. Чи все вдалося виконати в сьогоднішньому матчі?

- Якщо в Луцьку було багато помилок, кудись поспішали, чогось боялися, то сьогодні зіграли позаду набагато надійніше. Звичайно, без огріхів не обійшлося, але, втрачаючи м’яч, відразу йшли відбирати й, загалом, суперники нічого серйозного не створили біля наших воріт.

- На твій погляд, що стало запорукою надійної гри в обороні сьогодні?

- Можливо, хлопці були більше сконцентрованими, оскільки, коли грали з «Волинню», не всі були налаштовані на гру належним чином. Можна сказати, що поразка в Луцьку змусила нас «прокинутися», й сьогодні ми вийшли та показали хорошу гру в обороні.

- Якщо в обороні все складалося добре, то в нападі було мало креативу

- Вони повним складом «сіли» до штрафного майданчика, й важко було розкривати захист. Ми намагалися грати через фланги, але подачі до штрафного майданчика не пішли – чи то у гравця влучимо, чи то за лінію воріт спрямуємо м’яча. Все йшло до гола в їхні ворота, адже так не могло тривати весь матч, і, нарешті, нам вдалося забити його.

- Сьогодні на порятунок прийшли стандартні положення – в одному епізоді зі штрафного у тебе була «пристрілка», а в другому ти відзначився забитим м’ячем

- Після того, як голкіпер парирував мій удар зі штрафного, я залишився на подачу кутового. Побачивши, що м’яч перелітає до мене, я крикнув, щоб залишили його мені, й був упевнений, що заб’ю з тієї дистанції.

- Після забитого м’яча стало легше грати? У «Динамо» почали з’являтися моменти – той же Булеца непогано бив, у Русина був стовідсотковий момент

- Трохи легше стало, але все одно потрібно було забивати другий м’яч, аби знімати всі питання про переможця. Все ж таки, 1:0 – рахунок хиткий, і ми цілком могли пропустити на останніх хвилинах. Але добре, що все завершилося вдало для нас, і було здобуто перемогу.

- Попереду матч із «Бенфікою». Чи вистачить часу на відновлення?

- Думаю, часу вистачить. Завтра вихідний, у неділю зберемося й почнемо цілеспрямовану підготовку до матчу в Лісабоні, з якого, сподіваюся, вдасться вивезти три очки. Будемо все робити для того, аби привезти перемогу.