28 жовтня 2016 16:00
1

Юрий МОРОЗ: "Сегодня наши игроки атаки были не очень активными"

Старший тренер команди «Динамо» U-19 прокоментував перемогу своїх підопічних над «Зіркою» (1:0).


- Сьогодні команда відіграла «на нуль». Ваші підопічні зробили правильні висновки після матчу в Луцьку?

- Так, сьогодні позаду було надійніше, ніж у матчі з «Волинню», хлопці зробили висновки. Ми про це говорили і на тренуваннях, і на теоретичних заняттях. Хотілося би, щоб ця надійність була постійно.

- У той же час у першому таймі було замало креативу попереду…

- Справді, сьогодні наші гравці атаки були не настільки активними, це ж саме стосується й флангових гравців, у яких був дуже низьким коефіцієнт корисної дії – було мало прострілів, мало передач. Тобто, на флангах зіграли не так яскраво, як зазвичай. Щодо самої гри, то ми володіли територіальною перевагою, а от із голами не склалося – реалізація моментів була не найвищому рівні.

- Склалося враження, що в середині поля не вистачало лідера. За відсутності Лєднєва нікому не вдалося приміряти на себе цю роль?

- Погоджуюся, Богдана не вистачало, сьогодні не було креативності попереду. Багато контролювали м’яч, однак часто намагалися обіграти суперника, багато грали назад, недостатньо агресивно грали попереду, а при втраті м’яча дозволяли супернику багато думати. Усе це викликає певне занепокоєння.

- Той же Булеца, приміром, завдав першого удару в рамку воріт на 80-й хвилині...

- Так, для нього це дуже мало. Він був корисним по ходу гри, однак агресивної гри вперед у нього було мало.

- Коли в атаці не все добре, на допомогу прийшли стандартні положення – спочатку Калюжний добре пробив зі штрафного, а згодом і взагалі гол забив після подачі з кутового…

- Справді, у нас є хлопці, які мають високий зріст, непогано грають головою, відповідно, ми маємо використовувати стандарти. Сьогодні підключення Вані привело до переможного м’яча.

- Ви тривалий час працювали з Олександром Тимчиком. Як можете оцінити його дебют за першу команду?

- Я радий за Сашка, так само як і за Оріховського, і за Очигаву, і за Циганкова. Видно, що зростає гідна зміна, конкуренти для тих футболістів, які грають у першій команді. Хлопці з бійцівським характером, дай боже, щоб вони лише прогресували, приносили користь «Динамо» та досягали якомога більше перемог.

- У юнацькій команді гідної заміни Тимчику, схоже, поки не найшлося

- Справді, Олександр є індивідуальністю, але ми шукаємо й сподіваємося, що приклад Тимчика чи Оріховського дасть стимул нашим хлопцям як на тренуваннях, так і в іграх показувати всі свої можливості.

- Попереду матч із «Бенфікою», й питання свіжості та відновлення виходить на перший план. Чи встигнуть хлопці підійти до поєдинку в Лісабоні у всеозброєнні?

- Будемо сподіватися. Хотілося би, щоб вони якомога швидше переключилися з чемпіонату на Юнацьку Лігу УЄФА, готувалися та налаштовувалися на поєдинок із «Бенфікою». Лікарі займуться тими, хто має певні пошкодження, а от стосовно інших гравців велике значення матиме психологічний фактор, емоційна складова. У нас є час, будемо робити все можливе, аби підвести їх до поєдинку в ідеальному стані.
Останні ігри викликають занепокоєння: чи все в порядку у датському королевстві?..