26 жовтня 2016 09:49

10 неудобных вопросов для Пьерлуиджи Коллины

Журналист канала "1+1" Константин Андриюк рассказал о своих 10-ти вопросах, подготовленнымх им для минувшего пресс-клуба с участием куратора судейского корпуса Украины Пьерлуиджи Коллиной и представителями СМИ.


"П'єрлуїджі Колліна!


Якщо ти не боягуз і здатен дивитися правді в очі, ось тобі мої 10 запитань. Я не боюся їх відкрити і дати тобі нагоду підготуватися!


Питання, чи ти не боїшся на них відповідати, перебиваючи і від відповідей тікаючи. Готуватися ти будеш мабуть ще рік, а навіть якщо наважишся прийти, то вочевидь знову почнеш заколисувати довгими, просторовими промовами і

відповідями ніпрощо.


Вмій тримати
удар, відповідай за свої вчинки, скоєні за 6 років мармеладного життя в Україні в п"ятизіркових готелях та перельотах бізнес-класом. Але роби це цивізіовано, не перетворюй дискусію на балаган!


1. Чи знає Куратор Колліна, скільки отримують арбітри і спостерігачі арбітража 1 та 2 Ліг на проїзд на дорогу? Не знаєте? Підзабули? Так я нагадаю – 600 гривень в обидва боки. Тоді питання.

Ось матч 1 Ліги який відбувся 23.10.2016

"Буковина" (Чернівці) – "Черкаський Дніпро" (Черкаси)

Спостерігач – Ісаєв Ю.І. (Запоріжжя)

З Запоріжжя в Чернівці не має прямих потягів, є лише автобус. 907 км дороги від долає за 23 години і на це 640 грн в один бік. 1280 грн в обидва боки.

Увага, питання! Шановний Колліна, чи вистачить спостерігачу Ісаєву Ю. І. з м. Запоріжжя 600 грн на дорогу доїхати на цю гру і повернутися? Що зробив особисто великий та могутній Колліна зі своїм комрадом Лучіано Лучі, щоб підняти питання витрат на дорогу для арбітрів та іспекторів 1 та 2 Ліги?

2. Чому арбітр ФІФА – Олександр Дердо не відсудив жодного топ матчу УПЛ? Чому Олег Орєхов прямо і відкрито звинувачує Колліну і батька Дерда – Віктора в корупційному поверненні сина в Прем’єр-Лігу влітку 2010 року?

3. Чому рефері Кузьміна загадково вигнали з Прем’єр-Ліги влітку 2013-го? За що його вигнали? Чому його повернули? За що повернули? Чому арбітра Прем’єр-Ліги не повернули назад в Прем’єр-Лігу а поставили судити 1 Лігу?

4. У 2010 та у 2012 році Колліна не раз заявляв про омолодження складу арбітрів. Чому ж тоді він, у 2015 році повернув арбітра Юрія Грися з 1 Ліги до Прем’єр-Ліги у віці 40 років? Як це в’яжеться з його голослівними заявами про омолодження?

5. Чому жоден з українських арбітрів за часів кураторства Колліни не відсудив жодного матчу фінальних частин ЧЄ, ЧС та групового турніру Ліги Чемпіонів?

6. Чому арбітрів на матчі возять представники клубу-господаря? Це чи не пряма корупція і це чи не прямий контакт та впливі клубів на бригаду арбітрів? Що зробив великий та могутній Колліна, щоб його арбітри були незалежними від клубів?

7. Скільки разів П’єрлуїджі Колліна фізично буває в Україні? На скільки днів затримується?

8. Чому пішов зі своєї посади голови комітету арбітрів – Василь Мельничук? З якої причини? І точнісінько так само, за які-такі регалії та заслуги на його місце призначено Лучіано Лучі?

9. За що вигнали асистента арбітра – Ігора Маковея? Якщо за оцінки, то чому їх не показали? Якщо без оцінок, то чи означає це, що арбітр в Україні абсолютно безправна людина, яку можуть вигнати будь-якої миті?

10. Чи може перекласти та пояснити вельмишановний Колліна, що означають фрази та слова Stronzo, Vaffanculo та Cazzo? Слова, які лунали на адресу Ігора Маковея з вуст керівника комітету арбітрів України та вашого колеги. Колеги, якого особисто ви привели в Україну і за якого особисто ви несете відповідальність".