2 вересня 2016 13:57

Экс-футболист "Динамо-2" перешел в "Тернополь"

ФК «Тернопіль» уклав трудові угоди з двома гравцями – 22-річним вихованець київського «Динамо» Валерієм Скиданом та 19-річним вихованцем дніпровського «Дніпра» Святославом Шаповаловим.


Валерій Скидан – типовий центральний захисник зі зростом під 195 сантиметрів.


– Скидана знаю особисто, працював з ним пів року, бачив як прогресує. Зараз можу сказати, що в нього, при серйозній роботі, велике майбутнє. За останніх два роки він значно виріс у київському «Динамо-2». А пів року, коли Валерій був у оренді в чернівецькій «Буковині», він став одним з лідерів команди. Після того, як «Динамо» розформували в Скидана було багато запрошень, у тому числі і від команд з-за закордону. Моє завдання було зробити все, щоб він прийняв запрошення ФК «Тернопіль». І сьогодні він на правах вільного агента став повноцінним гравцем тернопільського клубу, – зазначив головний тренер ФК «Тернопіль» Іван Марушак.


Святослав Шаповалов свого часу виступав за юнацьку збірну України (U-17), а сьогодні серед кандидатів до молодіжної збірної.


- Слідкував за юнацької збірною України та молодіжним складом дніпропетровського «Дніпра». На тому рівні дуже виділявся Святослав Шаповалов. Запросивши його до Тернополя, сподіваюся він розкриється в дорослому футболі, отримавши ігрову практику, саме в нашій команді. Два тижні Святослав у Тернополі перебував на перегляді, після чого ФК «Тернопіль» підписав з ним повноцінний контракт, – зазначив наставник муніципалів.