2 серпня 2016 12:31
8

Константин ВИХРОВ: "Шевченко отказался играть контрольный матч, потому что в случае проигрыша его уничтожат"

Новий головний тренер футбольної збірної України відмовився від контрольного матчу перед стартом відбору на ЧС-2018.


Чи потрібні збірні такі матчі? На цю тему "Експрес" поспілкувався з екс-технічним директором ФФУ Костянтином Віхровим.


- Для початку слід розібратися, які саме ігри передують офіційному матчу. Товариську гру до уваги не беремо, бо це так, зібралися, попили пива і побігали у своє задоволення. А є контрольні матчі, які діляться на певні категорії. Учбово-тренувальний процес зазвичай підсумовує учбова гра. Це коли тренер ділить 25 викликаних на збір гравців на дві команди і відточує у ній напрацьовані зв"язки. Інший вид - це контрольні матчі закритого типу. Це коли у тренуальний табір збірної запрошують якийсь клуб і грають з ним матч. У цій грі тренер хоче подивитися як гравці на практиці засвоїли ті вказівки і ті схеми, які розроблялись на зборах. І є відкрита контрольна гра зі збірної іншої країни, від якої, власне, і відмовляється Андрій Шевченко. Чому він це робить? Як на мене це все очевидно. Побудувати гру команди неможливо за декілька днів. До того ж тренерський штаб збірної абсолютно новий. Прийшли люди зі своїми творчими поглядами, зі своїми схемами, які слід втілити у життя і на це, як я вже казав, потрібен час. Ви собі можете уявити, що буде, якщо наша збірна, опрацьовуючи нові схеми, програє відкриту контрольну гру? Та преса і вболівальники Шевченка просто з"їдять. Його знищать. Тому Андрій обрав перший варіант підготовки збірної, а саме контрольні матчі закритого типу. Гадаю, що ближче до першого офіційного матчу саме таку гру, а може і дві збірна проведе на своїй базі і це буде закрито для загалу, - сказав "Експресу" Костянтин Львович.

Шевченко не тільки збірну тренуватиме з-під поли. Він ще й з Ісландією гратиме при закритих трибунах. А по телебаченню прокрутять якийсь матч в запису. Або скажуть, що за технічними причинами, які стались за межами України, матч транслюватись не буде, або до першого голу в наші ворота, який нам не покажуть. Варіантів багато. А до другого матчу (на своєму полі) я думаю Шевченко зникне.
Так может вообще ни с кем играть не будем, чтобы ни дай Бог на критику не нарваться? Блохин перед отбором ЧМ-2006 проигрывал в товарняках все что можно и не боялся критики, а потом вышел с первого места. А этот э-э-э-э главный э-э-э-э тренер боится перед болельщиками показаться. Я подозреваю, что и перед игроками тоже - им же надо что-то говорить, какие-то задачи ставить, что-то о тактике сказать, а не просто продемонстрировать новый финт.
"Експрес"??? Не удивительно!
в любом случае никто не забудет как он добивался и получал это пост подсиживая Фоменко. Вопрос критики - это лишь вопрос времени.
Сховати
Умник, будет хороший результат забудут. А не будет конечно будут вспоминать каждый раз. Как и Фоменка критиковали за то, что выбрал сам себя, начал выигрывать стал чуть ли не спасителем. Провалил ЕВРО все понеслось по новому. Такова тренерская судьба.
выбрал такой тип дабы ознакомится лучше со всеми игроками сполна, а контрольная игра сейчас излишняя
Сховати
Ага. Я подозреваю, что и отборочные игры с этим ГТ - тоже абсолютно излишни.
Пипец, какая логика