29 липня 2016 12:01

Роман ПИДКИВКА: "В матче с "Динамо" рассчитываем на поддержку трибун"

Стартовий матч сезону зі «Сталлю» видався дуже успішним для «Карпат». Варто акцентувати увагу не лише на якісній грі львів’ян в атаці, а й відзначити надійну гру в обороні. Кіпер Роман Підківка зберіг свої ворота на замку і отримав хорошу пресу за підсумками протистояння в Дніпрі. Хоча з словами Романа про успішний перший тур в команді вже забули. Попереду на «зелено-білих» чекає непроста зустріч на «Арені Львів» з чемпіоном.


– Романе, гра зі «Сталлю» принесла вболівальникам «Карпат» багато позитивних емоцій. В колективі, мабуть, також всі задоволені роботою...
– Всі ми налаштовувалися на непростий поєдинок і ставили перед собою єдину ціль – привезти додому перемогу. У нас зараз дуже хороший колектив і ми розуміли, що маємо шанси на здобуття трьох очок. За спиною в нас нелегка робота на зборах, де ми наполегливо працювали. Крім того, ніхто не заглядає в турнірну таблицю і не звертає увагу на очки, яких нас позбавили, сподіваюся, тимчасово. Просто хочемо якомога більше перемагати.

– На «Метеорі» ти став одним з героїв зустрічі, адже кілька разів дуже своєчасно виходив з воріт і впевнено діяв у рамці...
– Так, у «Сталі» було кілька хороших моментів. Разом з тим не можу сказати, що я робив якісь надзвичайні речі. Нічого складного – просто вчасно виходив з воріт і перехоплював подачі, яких суперник виконав чимало. А ще дуже добре зіграла наша оборона, яка мінімізувала проблеми поруч з моїми володіннями.

– Останній свій матч в Лізі Парі-Матч ти провів ще у грудні. Не важко було грати після такої великої перерви?
– У мене таке вже бувало не раз в кар’єрі. Що тут скажеш – просто в нормальному психологічному стані підходжу до таких ігор. Намагаюся використовувати кожен свій шанс.

– Твоїми колегами по амплуа на даний момент є Олег Мозіль та Іван Сілецький, які ще не дебютували у елітному дивізіоні. Часто підказуєш хлопцям під час тренувань?
– Не сказав би так, адже ми фактично однолітки. Олег та Іван на рік-два молодші за мене, але це не має жодного значення. Хлопці добре тренуються, кожен хоче грати в першій команді і це хороша риса для кожного футболіста.

– Вже в неділю на тебе і партнерів очікує грає з «Динамо». Свій єдиний матч проти киян ти, мабуть, запам’ятав надовго. 2014-го тобі було лише 18, а «Карпати» дуже гідно виглядали на фоні столичного клубу...
– Так, гра на «Україні» була цікавою і вважаю, що її підсумок 2:2 – доволі успішний для результат на той момент. Спогади лише позитивні.

– Якщо тоді у воротах «Динамо» грав Олександр Рибка, то на вихідних у старті чемпіона, ймовірно, вийде його тезка Шовковський...
– Це легендарний воротар, що володіє величезним досвідом. На гру Шовковського приємно дивитися.

– В середу на «Україні» відбулося відкрите тренування «Карпат» і представлення новачків. В неділю команда чекає на заповнену «Арену Львів»?
– Однозначно дуже хотілося б побачити багато людей на нашому матчі. «Карпатам» потрібна підтримка. Відкрите тренування пройшло у гарній атмосфері і сподіваюся, що такі заходи відбуватимуться частіше. Принагідно хотів би запросити вболівальників на наш поєдинок. Ми розраховуємо на вашу підтримку. Всі забули вже про успішну гру зі «Сталлю» і повністю сконцентрувалися на протистоянні з «Динамо». Переконаний, для всіх нас це буде дуже важливий матч.