29 липня 2016 11:37

Юрий ДЯЧУК-СТАВИЦКИЙ: "Надеемся, что ФИФА вернет нам шесть очков"

Охарактеризувати стан справ в "Карпатах" взявся генеральний директор.


Насамперед, Юрій Михайлович розповів про кадрові втрати команди: «Перед початком чемпіонату нас залишило 16 футболістів, окрім цього є травми в провідних виконавців. Роман Мисак через хворобу пропустить місяць, а може й більше, Артур Карноза літав в Мюнхен на операцію – мінімум три місяці поза грою. Зате Гегам Кадимян, хоч і певними клопотами, але вже тренується в загальній групі. Варто зрозуміти, що склад у нас оновлений, грає багато молоді, тому треба час і терпіння, щоб команда зігралася. Хоча, навіть зараз, після дуже короткої роботи, новий тренерський штаб вже показав плоди».


Чи не найбільше уболівальників хвилює ситуація у турнірній таблиці, адже через вимогу ФІФА із «Карпат» зняли шість очок. Хоч зараз у клубу нема жодних поточних боргів, з Іваном Мілошевічем та Семіром Штілічем «Карпати» розрахувалися, але питання шести очок залишається відкритим.

«Справді, ми запізнилися з виплатами боргів колишнім гравцям, але така ситуація сталася не з нашої вини. Зараз в Україні дуже складно купити валюту і нею розрахуватися з іноземцями. Не ми ці закони видавали, але мусимо їх дотримуватися. Клуб уже написав листи до ФІФА. Це саме зробила Федерація та Прем’єр-Ліга. У вівторок я поїду до Києва, щоб просунути це питання. Так, ФІФА рідко коли змінює свої рішення, але у нас є достатньо доказів і свідчень, щоб переконати найвищий футбольний інститут. Так само ми не могли підсилитися раніше. Звичайно, ставку робимо на своїх вихованців, але так само не відмовимося від хорошого гравця. Раніше було важко з ними домовитися, адже у нас було закрите трансферне вікно. Зараз ми маємо можливість вести активну роботу на ринку».

«Щодо завдання на сезон, то ми мусимо потрапити до шістки кращих команд. Якщо виконаємо, то будемо боротися за місце в єврокубках. Якщо не ставити серйозних завдань, то нема чого виходити на поле» – підсумував Юрій Дячук-Ставицький.