15 липня 2016 21:45

Тимерлан Гусейнов о лауреатах прошлого сезона

Другу трійку лауреатів презентує ще один легендарний футбольний одесит.


Точка зору Тимерлана Гусейнова

Найкращий голкіпер Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Андрій Пятов, «Шахтар» Донецьк
– Пятова я вважаю найкращим у своєму амплуа у нашому футболі. Він володіє багатьма якостями, які необхідні для класного воротаря. Минулий сезон дійсно став для Андрія одним з найкращих у кар’єрі. Багато в чому завдяки його впевненій грі донецький «Шахтар» дійшов до півфіналу Ліги Європи, посів друге місце у Лізі Парі-Матч та виграв Кубок України. Та й в іграх за збірну Пятов не підвів, не раз виручаючи від, здавалося б, вірного голу. Пропущені м’ячі у травневому матчі з Румунією? Товариський поєдинок – не показник. У грі такого статусу їх може пропустити будь хто. А от у фінальній частині чемпіонату Європи Андрій Пятов зіграв на своєму звичному високому рівні.

Найкращий бомбардир Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Алекс Тейшейра, «Шахтар» Донецьк
– Показник у 22 м’ячі, які Тейшейра забив у минулому чемпіонаті, говорить не тільки про його вправність, а й про недостатню конкурентоспроможність переслідувачів. Варто зауважити, що усі голи бразилець записав на свій рахунок лише впродовж осінньої частини сезону, після чого перебрався взимку до Китаю. Та нині наш чемпіонат такий, що за всю весну ніхто так і не спромігся хоча б впритул наблизитись до показника Алекса Тейшейри. Екс-гравець «Шахтаря» – футболіст високого рівня, що він з року в рік доводив своєю яскравою та результативною грою. Та головне – це стабільність та прогрес Тейшейри. Рік тому він теж був найкращим у бомбардирській гонці, коли забив 17 м’ячів.

Найкращий молодий гравець (Відкриття) Ліги Парі-Матч сезону 2015/16 –
Віктор Коваленко, «Шахтар» Донецьк
– З визнанням я повністю згоден. Однозначно! Аналізуючи минулий сезон, не важко дійти висновку: кращого молодого футболіста у нашому чемпіонаті немає. Коваленко – гравець, який пройшов гарну школу у футбольній Академії «Шахтаря», подолавши всі етапи у процесі становлення. Цей хлопець добре навчений, тому його згодом і ввели до складу головної команди, до якої він доріс і до якої гармонійно вписався. Віктор виявився готовим до нових випробувань, загравши так, як того очікував Мірча Луческу. От тільки я не розумію, чому Коваленко не був задіяний у належній мірі у складі національної збірної України. Невже Зінченко чимось кращий?