4 червня 2016 10:40

Богдан БУГА: "Выжали максимум из своих моментов"

Обозреватель uefa.com поделился в Фейсбуке своим мнением касательно матча Украина - Албания (3:1)


ЩО ЗАЦІКАВИЛО

1. В першому таймі, як мені здалось, Фоменко трішки видозмінив конфігурацію в півзахисті. Для простоти назвемо її "динамівська" схема, де Степаненко грав у ролі Рибалки. Сидорчук і Гармаш в основному діяли як інсайди, почергово відтягувались в опорну зону. Начебто різниця невелика, але все ж була. Сидорчук і Гармаш все ж у збірній разом нечасто виходять.

2. Коноплянка відв'язувався від флангу - багато зміщувався в центр не лише при класичних проривах, але й в позиційній атаці. І не без користі. Це не новина, але тепер чіткіше проглядається план тренера.

ЩО НЕ СПОДОБАЛОСЬ

1. "Динамівська" схема виявилась не такою ефективною, як, власне, у "Динамо". Степаненко гарно справлявся з "роллю Степаненка" і не дуже - з "роллю Рибалки". Гармаш і Сидорчук продовжують помилятись під більш-менш настирним пресингом суперників, не надто ефективно використовували вільні зони в напівфлангах.

2. Центрфорварди - просто сумно...

3. В першому таймі панікували при високому пресингу суперників (а всі команди в нашій групі це так чи інакше вміють робити). Після перерви розібрались і більш впевнено рухали м'яч в таких моментах, а не постійно вибивали куди подалі.

4. Вихід з оборони в цілому не дуже (особливо в першому таймі). Але здалось, що поле трохи вузьке. Хоча може то просто візуальне враження.

5. Ракицький не вперше діє так, як в клубі: викидається на суперника, миттєво створюючи глибину атаки, програє боротьбу - і опля, гол...

ЩО СПОДОБАЛОСЬ

1. Реалізація!!!! Витисли фактично максимум.

2. Вінгери. Видно було, що албанці проти них мали спеціальний план, діяли дуже щільно, але і Ярмола, і Коноплянка знайшли свої шанси.

3. Резерви. Зінченко, Коваленко - є ким посилювати атаку, змінювати тактичний малюнок. Світлі голови.


4. Вихід Тимохи. Просто щоб позлити Іван Вербицьки.