1 травня 2016 15:15

"Динамо" U-19 - "Металлист" U-19 2:0. Голы Щебетуна и Русина приносят победу

У 26-му турі чемпіонату України U-19 київське «Динамо» приймало на власному полі харківський «Металіст».


Команда Унаї Мельгоси продовжує виступати у незвичному, як для гравців такої вікової групи, графіку -по два матчі на тиждень. Нагадаємо, посеред тижня «біло-сині» розіграли у Білій Церкві бойову нічию з одним із конкурентів за чемпіонство, донецьким «Олімпіком» - 2:2. Таким чином, перервалася вражаюча переможна серія «Динамо», проте не перервалася безпрограшна, яка складала вже 11 матчів і була продовжена сьогодні.

Динамівці розпочали гру дуже активно і забили швидкий м’яч, відкривши рахунок вже на восьмій хвилині. Зробив це Олексій Щебетун, замкнувши влучним ударом головою навіс Микити Кравченка. Загалом перша половина гри минула за тотальної переваги нашої команди, гості не зуміли організувати бодай навіть одну атаку, суцільно сконцентрувавшись на обороні своїх воріт.

Певною мірою, ця тактика харків’ян принесла їм принаймні пристойний результат у гостьовій грі з динамівцями – вони уникнули поразки, адже на перемогу у цій грі харків’яни навряд чи сподівалися. Другий гол «біло-сині» забили по перерві – на 66-й хвилині відзначився «джокер» Унаї Мельгоси, Назарій Русин, який вже не вперше забиває, виходячи на заміни.

Перший удар по воротах «Динамо» стався лише у компенсований час, однак виявився неточним. Зазначимо, що у другому таймі на поле вийшов Віктор Циганков, який брав участь у переможній грі «Динамо» (U-21) проти «Шахтаря» вчора у Щасливому. Відрадно, що один із лідерів юнацької та молодіжної команд набирає форму. Матч із «Металістом», як і вчорашній із «Шахтарем» Віктор провів звично для себе активно, постійно загострюючи гру .

На годину раніше від гри «Динамо» - «Металіст» у Конча-Заспі, «Олімпік» у Білій Церкві приймав «Карпати» і переміг (5:2), тож динамівці навіть на якийсь час не очолили турнірну таблицю. Однак вони зможуть це зробити вже на наступному тижні, коли проведуть перенесений поєдинок у Олександрії.

Чемпіонат України U-19 2015/2016. 26-й тур

01.05.2016. Чапаївка. НТБ «Динамо».

«Динамо» – «Металіст» – 2:0 (1:0)

«Динамо»: Маханьков, Чоботенко (к), Смирний, Симчо (Удод, 80), Кравченко, Михайличенко, Калюжний, Козак, Алібеков, Тарануха (Циганков, 69), Щебетун (Русин, 58).

«Металіст»: Дьяков, Ключка, Кузьмин, Стахмич, Підручний (Власов, 69), Отіско, Авер’янов (Єрмоленко, 58), Безродний (Сулаєв, 69), Ткаченко (Близно, 44), Плечій, Головатенко.

Голи: Щебетун (8), Русин (66)

Попередження: Сулаєв (90+2)