8 квітня 2016 21:17

Сергей Танасюк: "Не уверен, что "Карпатам" удастся обойти "Александрию"

У кар’єрі нашого героя було кілька команд. Проте «Карпати» і «Олександрія» для Сергія Танасюка є, мабуть, найбільш знаковими і пам’ятними. Нинішній футбольний сезон в Україні подарував клубам зі Львова і райцентру на Кіровоградщині хороший шанс на вихід у Лігу Європи. У неділю, 10 квітня, на «Арені Львів» «Карпати» і «Олександрія» в очній дуелі зможуть визначити того, хто більше заслуговуватиме на вихід у єврокубки.


– Сергію, чи згідні ви з твердженням, що поєдинок львів’ян і олександрійців відбуватиметься під вивіскою «Матч за Лігу Європи»?
– Мені хотілося б бачити «Карпати» у єврокубках. Конкуренція з «Олександрією», безумовно, існує. Скажу відверто – не впевнений, що львів’янам вдасться обійти команду Шарана. Це завдання доволі важке. Останні матчі показали, що дала збій та ланка, від якої цього найменше чекали. На жаль, центральні захисники зіграли не кращим чином. Це при тому, що частково вдалося вирішити проблему в атаці. «Олександрія» є більш стабільною командою.

– В недільному матчі на «Арені Львів» в олександрійців більше шансів?
– «Олександрія» вміє використовувати своїх швидких футболістів і втікати у контратаки. «Карпати» вдома однозначно гратимуть першим номером, трибуни поженуть команду вперед. Для гостей це буде додатковий шанс. Не сумніваюся, що Володимир Шаран серйозно налаштовуватиме підопічних. Хочу, щоб у гравців львівського клубу горіли очі. Тільки тоді вони зможуть досягнути позитивного результату.

– У складі команди з Кіровоградської області ви провели певний період часу на початку нового тисячоліття. Які у вас спогади про минуле?
– Спогади лише позитивні. Треба віддати належне керівництву. Незважаючи на певні проблеми з виконанням індивідуальних контрактів, власники клубу утримують його на високому рівні у такому маленькому містечку. Мене дивує це у хорошому розумінні.

– Кого знаєте з того колективу, який зараз працює в клубі?
– Головного тренера Володимира Шарана, його помічників Віталія Первака і Вадима Чернишенка. З Шараном ми грали ще у «зелено-білій» футболці. Що стосується Первака, то свого часу ми з ним конкурували за одну позицію в «Олександрії».

– Ви здивовані тим фактом, що «Олександрія» на даний момент посідає шосту сходинку у Лізі Парі-Матч?
– Як на мене, то варто відзначити кілька факторів. По-перше, стабільну і якісну роботу Шарана. По-друге, ситуація в українському футболі зумовлює відсутність належної конкуренції. Це вина серйозних команд, що вони знаходяться нижче в таблиці за «Олександрію». Це мінус для таких клубів. Тут, скоріше, треба розчаровуватися, ніж радіти.

– Спостерігатимете за грою з трибун «Арени Львів»?
– Маю велике бажання і запланував собі відвідини матчу. Тим більше, що на «Арені Львів» на матчах «Карпат» я ще не був.

– За кого вболіватимете?
– Однозначно за «Карпати». Тут навіть варіантів інших не може бути. Сподіваюся тільки на переможний підсумок. Моя душа тільки з «Карпатами».