5 квітня 2016 18:27

"Ливорно" будет развивать детско-юношеский футбол на Прикарпатье

Алекс Великих, талант-скаут "Ліворно", розповів "Футбол 24" про співпрацю італійського клубу з ДЮФК "Ніка-05" з розвитку дитячо-юнацького футболу в Прикарпатті.


Український талант-скаут італійського "Ліворно" Алекс Великих поділився з "Футбол 24" планами про розвиток дитячо-юнацького футболу в Україні, а саме - в Прикарпатті.

"Працюючи в структурі дитячо-юнацького футболу Італії протягом останніх 12 років, мені вдалося співпрацювати з різними футбольними клубами Італії, серед останніх хотів би виділити "Мілан", "Фіорентину", "К'єво", "Ювентус", "Ліворно".

Шукаючи відповідь на питання, чому більше не з'являються "нові Шевченки" в Європі, я прийшов до персонального рішення: привезти в Україну італійську систему роботи в футбольних школах. Для цього ми з партнерами, як італійськими (футбольний клуб "Ліворно", з яким я співпрацюю в цьому сезоні), так і українськими (громадська організація "Інтеграція"), вибрали багатий своїми футбольними традиціями Прикарпатський регіон.

Після ряду контактів з представниками футбольної громадськості краю, нами було підписано угоду про співпрацю з ДЮФК "Ніка-05" з Івано-Франківська. Клуб уже з десяток років активно працює на благо розвитку д/ю футболу краю. Таким чином, склалися умови для партнерських-побратимських відносин між італійським професійним клубом "Ліворно" і українським клубом.

Для успішної підготовки молодого покоління гравців було вирішено залучити за допомогою ФФУ (направлено лист на ім'я керівника) кошти, передбачені Програмою ФІФА "Гол". Це необхідно для розвитку д/ю і аматорського футболу, для реалізації синтетичного футбольного поля в місті, що дозволило б хлопцям якісно готуватися.

Проект будівництва спортивного футбольного центру включає в себе програму самоокупності за рахунок використання технології виробництва електроенергії самим же центром, за європейською ноу-хау технологією, приклад якої зараз реалізують італійські партнери в Ризі, і які зацікавлені в розвитку подібних проектів і в Україні.

Планується провести ряд заходів ознайомчо-освітнього рівня для молодих гравців і тренерів, як прикарпатського, так і сусідніх регіонів, за участю представників професійного футбольного клубу Італії. Семінари, конференції, літні футбольні табори, тренінги, відкриті показові заняття, стажування для гравців і тренерів могли б проводитись як на Прикарпатті, так і на базі італійського футбольного клубу.

Для ілюстрації цього проекту нами внесена ініціатива провести з 6 по 12 червня в Івано-Франківську літній футбольний тренувальний табір-збір "Italian Football Camp Livorno", в якому поряд з українськими тренерами будуть задіяні 4 італійських, серед яких можна виділити такого фахівця, як Давід Баллері (більше 360 ігор в Серії А).

В період проведення збору робота буде організована за принципом італійського футбольного клубу. Молоді футболісти, розділені за різними віковими категоріями, і українські тренери зможуть на собі відчути умови тренувань і занять в європейському, італійському футбольному клубі. Матимуть можливість проявити свої футбольні навички, ознайомитися з культурою футбольної Італії, поспілкуватися зі своїми однолітками з різних міст (збір відкритий не тільки для хлопців з Івано-Франківська).

Хлопців чекають дворазові тренувальні заняття з перервою на обід, розважальна програма і контрольні ігри. По закінченню збору всім учасникам буде видано сертифікат учасників, а найкращі з кращих мають можливість отримати запрошення для продовження занять на тренувальному зборі, але вже в Італії. Італійський клуб буде стежити за зростанням гравців в рядах свого українського клубу-побратима і всіляко сприяти реалізації футбольної кар'єри талановитого гравця", - сказав Алекс Великих.