11 березня 2016 21:06
7

Украинский хавбек Яскович рассказал, как он играл в чемпионате и сборной ЛНР

Екс-півзахисник краматорського «Авангарду», уродженець Луганську Олександр Яскович минулого року «засвітився» у складі збірної, так званої, ЛНР, в матчі проти збірної Абхазії.

Як виявилося, екс-лідер свердловського «Шахтаря», гравець, який пограв в алчевській і днпродзержинській «Сталі», був змушений на окупованій території грати в складах різних команд для підтримання форми. Про це, а також про проблеми із заявкою на цей сезон Чемпіонату України він розповів в інтерв'ю прес-службі ПФЛ.

- Олександре, зважаючи на повідомлення в ЗМІ, ви встигли пограти в так званому "чемпіонаті ЛНР" за ровеньківський "Гірник" та СК "Зоря", а ще зіграти у складі "збірної ЛНР" проти Абхазії. Як ви там опинилися?
- Моєю останньою командою була дніпродзержинська «Сталь», з якою після осінньої частини сезону 2014/15 було розірвано контракт за обопільною згодою сторін. Я повернувся в рідний Луганськ до сім'ї, і протягом зимового міжсезоння так і не отримав жодної пропозиції щодо продовження кар'єри. Щоб підтримувати ігрову форму, тренувався з місцевими командами і грав у товариських матчах.


- Ви розуміли, що ніяких перспектив це вам не обіцяє? Швидше навпаки...
- Я не ставив перед собою ніяких цілей. Для мене важливо було підтримувати ігровий тонус, мені доводилося тренуватися та грати в тих умовах, які були на той момент. В Луганську я народився, виріс і мені нікуди було їхати.


- Коли ви прийняли рішення повернутися в Чемпіонат України?

- Всю свою футбольну кар'єру я виступав у змаганнях ПФЛ: в першій і другій лігах. Зараз мені надійшла конкретна пропозиція від однієї з команд Ліги. Над нею не роздумував ні хвилини, я відразу ж поїхав, щоб грати.


Але, як виявилося, з моєю заявкою у Чемпіонат України існують певні проблеми з боку керівних футбольних органів. Було неприємно читати в пресі на свою адресу звинувачення в зраді і таке інше через мою участь у матчах на окупованій території. Але я професіональний футболіст і просто намагався підтримувати форму. Хоча, без професіонального футболу це було робити дуже важко. Я просто хочу грати і приносити користь вітчизняному футболу.


- Ви розраховуєте на те, що незважаючи ні на що, вам дозволять заявитися для участі у змаганнях ПФЛ?
- Так, я розраховую, що свою позицію вищі футбольні органи переглянуть. Не вважаю, що порушив спортивні принципи і дав привід відмовити мені в заявці. Загальноприйняте правило говорить, що футбол - посол миру.


- Як давно ви вже не граєте на окупованій території?

- Зараз ми збираємося і тренуємося з хлопцями, які свого часу грали на професіональному рівні. До того ж бігаю за індивідуальною програмою, щоб підтримувати фізичну форму і чекаю дозволу на отримання паспорта футболіста.


- Який винесли урок з усієї цієї ситуації?
- Україна дала мені все, що у мене зараз є: сім'ю, кар'єру, можливість займатися улюбленим футболом і розвиватися. Тут я народився і виріс, не пов'язую своє життя ні з якою іншою країною. Моя мрія номер один – грати в Чемпіонаті Україні на професіональному рівні, як і раніше. Хочу, щоб у нас настав мир і розуміння.

Под дурня косит? Мог бы тренироваться как он говорит, форму поддерживать с друзьями, но зачем играть за команду террористов а теперь в оправдание доказывать что футбол - посол мира?
Сховати
Praktik, А чем семью кормить?Позитивным настроем?
Очень тяжелая ситуация! А кто ждёт беженцев в других областях,кому там до таких есть дело,ну честно? А если остался,тоже плохой-пособник террористов оказываешься(
попандопало!!!!!
А про своего одноклубника из молодежки он слышал? Форму он поддерживал мля... Вратарь молодежной команды краматорского "Авангарда", 17-летний Степан Чубенко, был убит сторонниками так называемой "ДНР". Чубенко пропал еще 23 июля на Донецком железнодорожном вокзале. Через двое суток в пригороде столицы Донбасса был убит сторонниками так называемой ДНР".
Примечательно, что Чубенко выступал за Украину, за единую страну.
Понять... и простить?
Грай дальше за Лугандон - га...н. Хай щастить тобі в розвитку ЛДНР. Мудак.