28 листопада 2015 13:18

Севидов: "Средств не хватает буквально на все"

Головний наставник «Металіста» ексклюзивно для «УФ» прокоментував ситуацію у харківському клубі


— Олександре Володимировичу, власне, привід для розмови не з найкращих — ситуація в клубі. Олексій Довгий нещодавно заявив, що на базі «Металіста» вже немає опалення — справжній «зомбіленд»…


— Мені особливо й немає що коментувати… Я лише сподіваюся на те, що наші хлопці залишаться до кінця професіоналами й виконають свій обов’язок — відіграють усі матчі, що залишились.

— Вже після гри чемпіонату минулих вихідних із «Зорею» з’явилась інформація, що гравці вашої команди взагалі могли не вийти на цей двобій. Певне, у вас із ними була розмова, щоби переконати їх усе ж зіграти?


— Можу сказати, що така загроза справді була. Але, відверто кажучи, це не та тема, яку можна було порушувати в пресі. Повторюся, така загроза була, нас багато за що критикують, але самі футболісти виконали свій професійний обов’язок.


— Які взагалі зараз настрої панують усередині команди перед наступним туром чемпіонату (нагадаю, харків’яни зіграють на виїзді проти «Олександрії». — В. Б.)?

— Дуже сподіваюся на те, що вони зіграють так само, як вони провели матч із «Зорею» минулих вихідних. Скажу відверто, мені немає в чому дорікнути своїм футболістам у плані бажання грати, боротися на футбольному полі. Але, на жаль, у такому стані, про який я вже багато разів говорив, команда може грати, однак їй дуже тяжко саме вигравати.


— Та, попри все, навіть у такому стані, «Металіст» міг розраховувати на очки в зустрічі із «Зорею»?


— Та, думаю, ми могли розраховувати на нічию. Ми отримали зовсім необов’язковий пенальті у свої ворота. Скажу навіть більше — я не став цього коментувати зразу після гри, вирішивши подивитися для початку кілька повторів. Так ось, особисто нам таких пенальті не поставили кілька. Якщо комусь потрібно, можуть переглянути ці моменти. Наприклад, такий епізод був у матчі з «Ворсклою», коли двічі на газон «поклали» Артема Путівцева, але арбітр проігнорував ці порушення. А ось у наші ворота такі пенальті ставлять. Знаєте, слабких легко штурляти. Я вже колись говорив, повторю це й зараз: так буде не завжди.

— Пане Олександре, професіоналізм гравців, це звичайно, чудова й потрібна річ. Але чи видно взагалі світло в кінці тунелю у цій всій історії?


— На жаль, мені важко про це говорити. Повірте, ті люди, які працюють у клубі, в тому числі й Олександр Бойцан, роблять усе можливе, щоби команда існувала, причому, існувала повноцінно. Це не так просто, коли коштів не вистачає буквально на все. Проте ще раз вас можу запевнити: клуб робить усе можливе. На жаль, не все залежить од Олександра Бойцана, від Олександра Севидова, але ми, клуб, робимо все можливе зі свого боку.


Володимир БОБИР.