12 листопада 2015 19:14

Анатолий ДЕМЬЯНЕНКО: "В сборной есть Ярмоленко и Коноплянка - в этом наше преимущество"

Анатолій Дем’яненко, колишній гравець та тренер київського «Динамо»


На мою думку, збірну України можна назвати фаворитом протистояння про-ти словенців. Але не варто зараз на цьому зосерджувати увагу, особливо на-шим футболістам. Нам дістався непоганий суперник і з якісним підбором виконавців. У збірній Словенії грають футболісти, які на клубному рівні представляють хороші європейські клуби. Тому на «легку прогулянку» годі сподіватися. Нашими козирами є такі виконавці, як Андрій Ярмоленко та Євген Конополянка. Тому є незначна перевага на нашому боці.

Дехто каже, що перший матч удома — це мінус для нашої збірної, мовляв, краще починати в гостях. Я так не вважаю. Якщо ми ставимо завдання вийти на Євро-2016, то не повинні дивитися, де ми проводитимемо перший матч. Звісно, психологічно легше починати в гостях. Але це не має аж такого великого значення. Ми ж говоримо про футболістів високого рівня.

Прикро, що в деяких наших виконавців є травми, сподіваюся, що незначні. Федецький та П’ятов — це тверді гравці основи збірної, важливо, щоб вони встигли відновитися. Побачимо, як буде.


Хочеться вірити, що ми врешті пройдемо плей-оф. А то часто чогось бракує. Ось і в останніх стикових матчах до чемпіонату світу-2014 українці удома переконливо перемогли французів, а в гостях не втримали перевагу. Постійно нам трішки не вистачає, щоб узяти цей бар’єр. Усе колись трапляється вперше, ось і зараз вірмо в те, що ми врешті пройдемо стадію плей-оф.