10 листопада 2015 16:20

Станислав Богуш: "Мы уже год без премиальных"

Центральний матч туру у Луцьку видався багатим на події. Одразу після поєдинку із «Волинню», «УФ» вдалося поспілкуватись із голкіпером «Ворскли» Станіславом Богушем. Досвідчений воротар поділився думками не тільки щодо програної гри, але й розповів про ситуацію у полтавській команді та нашому футболі загалом.


Станіславе, розумію, що ви дуже засмучені поразкою від «Волині»…


— М’яко кажучи, ми зіграли погано. Навіть не знаю, із чим це може бути пов’язане. Дуже важко когось у чомусь корити, щось говорити. Знаєте, бувають такі провальні ігри у кожної команди. Ось сьогодні у нас була провальна гра. Як би там не було, але шукати якісь виправдання — просто немає сенсу. Говорити про те, що, приміром, поле завадило, чи щось інше буде недоречно.


По суті, сьогодні просто не ваш день?


— Може, й так, можливо, є ще й інші, об’єктивні, причини. З іншого боку, що означає «не наш день»? У моєму розумінні такого бути не повинно. Не хочеться зараз одразу після матчу впадати у полеміку.


Як думаєте, можливо, швидкий пропущений гол багато в чому визначив підсумок сьогоднішньої зустрічі?


— Однозначно — він вплинув на хід протистояння. А от щодо того, що він визначив підсумок протистояння — я не погоджуюсь. Власне, у нас був цілий матч ще попереду, аби боротись за результат. Можна було шукати якісь можливості, аби відігратись. Зрозуміло, що після цього м’яча «Волинь» почала грати обережніше, досить вдало закривала вільні зони на своїй половині поля — нам від цього було лише складніше. Повертаючись до теми газону, все ж хотів би сказати, що такі поля не дають змоги грати у футбол. Зрозуміло, що ми в принципі рівні команди, але у футбол особливо на такому полі не пограєш. М’яч постійно «дробив». Це не дозволяло грати у швидкісний футбол. Але, знову ж таки, це все відмовки. У будь-якому разі, «Волинь» забила два м’ячі — їм поле не завадило. У нас же були помилки, з яких і складається футбол…


Особливо беручи до уваги той факт, що цей матч був для вас дуже принциповий битва за місце у євро кубках…


— Так, думаю, ви самі прекрасно розумієте наскільки принциповою була сьогоднішня дуель. Як прийнято говорити у таких випадках, це була гра за шість очок. Зі стратегічної точки зору в сьогоднішньому протистоянні нам потрібно було, як мінімум, не програти. Але, з іншого боку, друга частина чемпіонату ще попереду. Є час усе надолужити. Дай Бог, аби усе було нормально, у першу чергу, у нашій країні. Хочеться, аби все нормалізувалось, аби наш футбол, відверто кажучи, не «загнувся». Те, що зараз відбувається, я маю на увазі затримки із заробітною платнею, не може не впливати на емоційний стан і, логічно, на результати. Коли заборгованість по півроку, вимагати якихось результатів стає все складніше. Тут дається взнаки бажання грати у футбол. У когось воно більше, у когось менше. Мабуть, зараз йде у певному сенсі футбольне виживання.


Згоден, затримка півроку це серйозно…


— Я не кажу, що конкретно у нас півроку — чотири місяці. Плюс-мінус — ті ж півроку.


А як щодо преміальних?


— Вони є, але віртуально. Востаннє ми бачили їх за якусь гру минулого чемпіонату в осінній частині. Виходить, що ми вже рік без преміальних.


Що Василь Сачко сказав команді після гри?


— Зрозумійте мене правильно, те, що сказано команді у роздягальні, там і залишається. Існує таке поняття, як корпоративна етика. Тому, даруйте, більшого вам сказати не можу.


Володимир БОБИР