8 жовтня 2015 17:52
1

Иван ПЕТРЯК: "Покажем исландцам, что они не на прогулку приехали"

Для півзахисника молодіжної збірної України Івана Петряка майбутній матч проти однолітків з Ісландії буде особливим, адже на гру з лідером групи з’їдуться усі найближчі для нього люди. Уродженець Черкаської області зазначив, що «молодіжка» збирається продемонструвати перед рідними вболівальниками свою найкращу гру.


- З яким настроєм приїжджаєш до збірної? Чи задоволений своєю спортивною формою зараз?


- Найголовніше зараз - це перемога, все інше просто неважливо. Стосовно форми - то все гаразд, головне вийти та продемонструвати свою найкращу гру.


- Відбір тільки набирає свою ходу, і після першого матчу, навіть програного, важко робити висновки та змінювати цілі…


- Звичайно, ціль була одна і її ніхто не відміняв - вихід на чемпіонат Європи. Перший матч вийшов невдалим, ми поступилися, проте опускати руки ніхто не збирається, найближче завдання - шість очок у майбутніх матчах.


- Якщо загалом аналізувати групу, то що можеш сказати про найближчих суперників «синьо-жовтих»? Чи є явний фаворит, на твою думку?


- Група досить сильна. Зараз фаворит - це збірна Ісландії, яка має сім очок за результатами трьох матчів. І, звісно, французи. У Шотландії теж непогана команда. Проте зараз для нас важливо добре зіграти дві гри та набрати у них максимум очок. А вже потім можна буде говорити про явного фаворита.


- Що сталося у першому матчі відбору? У чому причина поразки? Можливо, вам не вистачило часу, аби зігратися?


- Після гри важко шукати причини. Всі хлопці грають на високому рівні і в нас непогана команда. Можливо, дійсно не вистачило зіграності, порозуміння на полі, все-таки ця збірна складена з трьох команд різних вікових категорій. По суті, матч проти Македонії став першим для нас в оновленому складі. Нам і тренерському штабу треба проаналізувати все і у майбутніх матчах досягти позитивного результату.


- Ви сказали, що бракувало зіграності та порозуміння на футбольному полі, а як щодо відносин у побуті? Який мікроклімат в команді?


- Виступати за збірну - це захищати честь своєї країни на футбольному полі, і я пишаюся цим. Завжди приїжджаємо з позитивним настроєм до розташування збірної, дуже раді бачити один одного. У побуті проблем немає - добре розуміємося, нам комфортно. Сформувалися добрі приятельські стосунки з усіма хлопцями, тож з цим проблем немає.


- Ви сказали, що фаворитом на нинішньому етапі є збірна Ісландії. Чи доводилося раніше зустрічатися з цією командою?


- Ні, раніше не грав. Це однозначно дуже сильна команда, вони переграли збірну Франції і забивають багато м’ячів, а це, як я вже казав, говорить саме за себе. На поточний момент вони є фаворитами групи.


- Що збираєтеся протиставити цій потужній збірній?


- Ми гратимемо вдома, тож будемо прагнути, щоб саме суперник підлаштовувався під нашу гру і думав, що може нам протиставити, а не навпаки. З першої хвилини ми їм продемонструємо, що вони приїхали не на прогулянку.


- Чи доводилося раніше грати в Черкасах?


- Звичайно! Це ж моя Батьківщина, я народився в Черкаській області, там починав грати. Знаю, що в цьому місті завжди дуже добре підтримують команду, і ми спробуємо порадувати вболівальників, які прийдуть на стадіон.


- Тобто у Вас буде подвійна мотивація?


- Так, з’їдуться усі мої близькі та будуть підтримувати нас! Загалом, я згадую минулий відбір, приємно було спостерігати за тим, як підтримували «молодіжку»! Я впевнений, що і нас будуть підтримувати не менш завзято.

Показали? Болтать научились, играли бы так как болтаете.