8 жовтня 2015 16:14

Денис МИРОШНИЧЕНКО: "О матче с Францией думать еще рано"

Захисник львівських «Карпат» і молодіжної збірної України Денис Мірошніченко оцінив майбутнього суперника «синьо-жовтих» - команду Ісландії – та запевнив, що колектив Сергія Ковальця додаватиме у грі з кожним матчем.


- Денисе, яку ціль поставив тренерський штаб перед молодіжною збірною України на цей відбір? Що думаєте про суперників? Хто є фаворитом групи?


- Як у тренерського штабу збірної, так і у кожного з нас єдина мета - виграти усі матчі і потрапити на чемпіонат Європи. Думаю, кожен футболіст мріє про це. Якщо говорити про перші матчі, то несподіванкою для багатьох став виступ збірної Ісландії. Ця команда обіграла французів, і наразі, думаю, заслужено займає перше місце. Тому група у нас досить рівна, і навіть не знаю, чого очікувати. Потрібно вигравати кожен матч. Напевне подальші поєдинки з Ісландією, Францією та Ірландією будуть дуже непростими.


- Молодіжна збірна знаходиться на етапі становлення, як проходить процес формування команди? Чи вдалося Вам знайти спільну мову з партнерами? Яка атмосфера в команді? Велика кількість виконавців створюють щільну конкуренцію – чи добре це?


- По суті, ми почали виступати разом лише з попереднього збору. Звичайно, є якась незігранність. Це відзначав і тренерський штаб команди, і ми самі це відчуваємо. Але атмосфера в команді - дуже хороша. Думаю, ми будемо бачитися і надалі, а на цьому зборі, дай Бог, зіграємо зовсім по-іншому. Вже встигли трохи відчути один одного на полі. Сподіваюся, далі все буде тільки краще. Конкуренція - це завжди добре. Це стимул зростати для кожного футболіста. Кожен викладається по максимуму на футбольному полі. Команда від цього лише виграє.


- На вашу думку, що сталося в першому матчі кваліфікації, в якому «синьо-жовті» у гостях поступилися Македонії? Що сказав тренерський штаб після тієї гри? Чи вдалося вже психологічно відійти від поразки?


- Думаю, саме незігранність завадила нам досягти потрібного результату. У клубі почуваєшся комфортніше, коли команда вже зіграна, коли ви разом постійно тренуєтеся. Тому те, що збірна лише починала свій турнірний шлях у цьому відборі, також вплинуло на результат матчу у Скоп’є. Але цю гру ми вже забули, треба рухатися далі. У нас є ще багато матчів, в кожному з яких потрібно здобувати перемогу. Краще програти цей стартовий поєдинок, зробити висновки і йти вперед до успіху.


- Зустріч з Ісландією стане першим домашнім матчем для нашої збірної у відборі. Чи буде підтримка вболівальників додатковим стимулом для колективу?


- Футбол існує для вболівальників. Уболівальники, котрі прийдуть на стадіон і підтримають нас, стануть найкращим стимулом для досягнення нашою командою позитивного результату. Хотілося б, щоб був повний стадіон. Ми граємо за честь країни. Вважаю, що підтримка вболівальників стане найбільш впливовим фактором у цій грі.


- За п'ять днів після зустрічі з ісландцями на збірну України чекає вояж до Франції. Що думаєте про майбутнього суперника й наскільки реально взяти максимум очок у майбутній виїзній зустрічі?


- Зараз всі наші думки пов'язані з Ісландією. Потім вже потрібно буде думати про Францію. Що одна, що інша гра будуть дуже важкими. У якійсь мірі вони будуть вирішальними для нас. Подивимося у цих двох поєдинках, на що ми здатні. Після цих матчів можна буде робити якісь проміжні висновки.