25 вересня 2015 16:33

Алексей САВЧЕНКО: "Есть дополнительная мотивация проявить себя перед руководством "Динамо"

Яскравий новачок Ліги Парі-Матч Олексій Савченко, півзахисник «Говерли», дав інтерв’ю прес-службі ПЛ перед грою із зовсім не чужим «Динамо».


– Олексію, традиційне питання, чи зіграють орендовані проти свого клубу, «Динамо» вирішило на користь футболістів, серед яких і ти…
– Дійсно, вже точно відомо, що зможемо взяти участь у складі «Говерли» у зустрічі чергового туру. Думав про цей матч ще тоді, коли переїхав до Ужгорода. Мабуть, саме від нас залежить, наскільки матч буде цікавим. Докладемо для цього усіх зусиль.

– Які матчі взагалі більш цінні – проти «Динамо», чи, скажімо, проти «Чорноморця», «Олімпіка»?
– Саме для «Говерли», звичайно, більш принциповими зустрічами є ті, в яких суперник з твоєї вагової категорії, як це було у попередніх турах, або буде за тиждень – з «Карпатами». Але турнірні завдання потрібно вирішувати у кожному поєдинку з тією різницею, що зараз для багатьох гравців буде ще й додаткова мотивація зарекомендувати себе в очах тренерів та керівництва «Динамо».

– З іншим головним претендентом на чемпіонство «Говерла» вже зіграла. Чи однаково налаштовувались раніше на «Шахтар», а тепер – на «Динамо»?
– До донеччан було більше уваги під час підготовки тому, що ми їх знаємо не так добре. Динамівці навряд чи можуть приготувати для нас секрет – усі вони нам знайомі.

– Наскільки реально розраховувати зараз на позитивний результат?
– Гадаю, нам варто не лише дбати про оборону, скільки прагнути показати хороший футбол. Грати поблизу своїх воріт у повному складі заради можливості таким чином заробити одне очко – неправильно. Тому саме футбол показуватимемо, а далі варто розраховувати на виконання задумів Вікторовича (В’ячеслава Грозного – прим. авт.)

– Мабуть, зокрема, тобі доведеться відчути найбільш чисельну підтримку суперника з трибун. Не боятимешся?
– Навпаки, вважатиму це плюсом для себе. Точно знатиму, що на мене дивляться і саме у такій грі більш реально запам’ятатись, справити якесь враження на вболівальників та на тренерів першої команди «Динамо».

– Чи були сумніви у власній готовності виступати у Лізі Парі-Матч напередодні старту змагань?
– Коли відіграв два роки у Першій лізі, вже самому хотілося підвищувати рівень. Тільки потрапивши сюди, можна отримати відповідь, готовий ти до чогось нового чи треба ще зачекати. Певне розуміння, що це таке, прийшло вже у першому турі, коли зустрілись з «Дніпром». Не лише непогано зіграли, але й досягли позитивного результату. Єдину поразку від «Шахтаря» легко зрозуміти – клас донеччан об’єктивно вищий. З усіма іншими суперниками, які вже нам протистояли, можна грати на рівних. Мені здається, можна навіть вести мову про те, що у деяких поєдинках відпустили зароблені очки. З «Металістом» вели 2:0, від Запоріжжя пропустили на 95-й хвилині… Та й «Чорноморець» потрібно було обігрувати. Хіба що з «Олімпіком» та «Ворсклою» нам пощастило. У Прем’єр-лізі боротьби менше, а от обирати рішення варто значно швидше – довго думати не дають. Можливо, від нестачі поки що цього компоненту з перемогами складається вкрай важко.

– Для такої молодої команди «Говерла» справляє приємні враження, не збираючись сидіти в аутсайдерах. У чому тут секрет?
– Перш за все, нам не довелось у своїй більшості знайомитись, звикати один до одного. Цей процес пройшли раніше. Та й тренерський штаб, знає коли і що сказати, вміє пояснити, щоб не просто без думки бігали по полю, а прагнули до комбінаційного колективного футболу. Якби було більше часу перед початком сезону, якість гри була б вищою. Тому з урахуванням усіх обставин, з якими зіткнулись, демонструємо непогану готовність.

– Трохи про майбутнє. Як далеко особисто ти заглядаєш? Чи може бути прикладом той же Віталій Буяльський? Або ж збираєшся йти своїм шляхом?
– Оренда з «Говерлою», власне, як і контракт з «Динамо», розраховані до 31 грудня поточного року. Дійсно, приклад Буяльського, з яким разом грав з першого року у Києві, є перед очима. Звичайно, хотілося б довести наставникам «Динамо», що я потрібний. А як складеться – не знаю. Не виключений варіант з продовженням контракту і новою орендою. Але можливі й інші рішення. Не варто поспішати – спочатку потрібно дограти першу частину сезону.