23 вересня 2015 15:08

Леонид ГУСИН: "Приглашаем футболистов, с которыми играл Андрей"

У неділю, 11 жовтня, о 15:00 на стадіоні «Україна» відбудеться товариський матч-пам’яті Андрія Гусіна за участю двох головних команд у житті легендарного футболіста – «Карпат» і «Динамо». Про організаційні моменти і деталі матчу-пам’яті розповів батько Андрія, Леонід Володимирович Гусін.


– Після річниці смерті Андрія сім’єю було вирішено провести матч-пам’яті, а також дитячий турнір. Було прийнято рішення провести матч на стадіоні «Україна», а турнір на тренувальних полях бази львівських «Карпат». Сім’я звернулася до почесного президента «Карпат» Петра Петровича Димінського, який схвально відгукнувся на нашу пропозицію і пообіцяв посприяти всіма можливими засобами в організації заходів.

Розкажіть, будь ласка, трохи детальніше про дитячий турнір.

– Він відбудеться 10-11 жовтня. На даний момент плануємо запросити 12 дитячих команд. Учасниками турніру стануть українські команди, зокрема, юнаки «Карпат» і «Динамо», а також команди з Польщі і Словаччини.

Ця дата була зумовлена «вікном» у чемпіонаті України?

– Так, багато учасників матчу-пам’яті матимуть вільний час у зв’язку з матчем збірної України, яка гратиме у Києві зі збірною Іспанії.

– Хто допомагатиме вам в організації заходів?

– Перш за все, це футбольний клуб «Карпати» в особі Петра Димінського, в.о. генерального директора Юрія Дячука-Ставицького та директора СДЮШОР «Карпати» Ігоря Савицького. Також зголосилися кілька спонсорів, а саме засновник групи компаній «Шувар» Роман Федишин, заступник генерального директора готельного комплексу «Жорж» Костянтин Корнєєв, віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, президент футбольного клубу «Динамо» (Київ) Ігор Суркіс і адміністратор команди Віктор Кашпур, а також друг сім’ї Руслан Домніцак.

Хто саме є упорядником списку запрошених на матч?

– Ініціатива йде від сім’ї. В основному ми орієнтуємося на футболістів, з якими Андрій грав пліч-о-пліч в «Карпатах» і ставав фіналістом Кубка України, а також легендарна команда київського «Динамо», яка у 1999-му стала півфіналістом Ліги чемпіонів.

Чи визначилися ви вже з тренерськими штабами команд?

– Пообіцяв приїхати Мирон Маркевич, при якому Андрій дебютував у «Карпатах». Київське «Динамо» очолюватимуть Олег Блохін і Олег Кузнєцов.

– Чи дали згоду на приїзд Андрій Шевченко і Каха Каладзе?

– Ми спілкувалися з ними і попередньо вони погодилися. Однак остаточно з ними, а також іншими учасниками матчу-пам’яті буде все відомо в кінці вересня. Мабуть, тоді і буде сформовано вичерпний перелік запрошених.

Кілька гравців «Карпат», в яких починав свою велику кар’єру Андрій Гусін живуть за межами Львова. Дмитро Топчієв – у Нікополі, Руслан Забранський – у Миколаєві, Ігор Плотко – у Дніпропетровську, а Дмитро Мазур взагалі живе у Сполучених Штатах Америки.

– Ми хочемо бачити усіх цих гравців і плануємо запрошувати не лише тих, хто живе у Львові. Зараз робота ведеться, тому остаточно про щось говорити рано.

«Динамо» представлятимуть лише гравці, що здобували путівку у півфінал Ліги чемпіонів? Чи планується приїзд Сергія Кормільцева, який живе за межами України? Також чи будуть запрошені гравці, що виступали в наступних сезонах, але також живуть за межами нашої країни – Георгій Деметрадзе і Раміз Мамедов?

– Ми спілкувалися з Деметрадзе і він дав попередню згоду. Щодо всіх інших гравців, то ми хочемо бачити їх на матчі, але на даний момент вони влаштовують свої справи і також готуються приїхати до Львова. До кінця вересня все буде відомо достеменно.

Чи планується певний щорічний захід?

– Так, ми б хотіли, щоб кожного року відбувався спортивний фестиваль за участю дитячих команд. Говорити про нього зможемо лише після проведення цьогорічних заходів.

Чи планується приїзд синів Андрія?

– Так, Андрій-молодший і Іван також будуть на заходах. І, водночас, я хочу звернутися до усіх уболівальників з проханням прийти на цей матч, подивитися красиву гру і вшанувати пам'ять мого сина, який немало зробив для українського футболу.