7 вересня 2015 17:20

Украина - Беларусь. Братья по крови (ФОТО)

Напередодні матчу кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи 2016 року між національними збірними України і Білорусі вболівальники обох команд влаштували низку заходів, що символізували єднання двох дружніх народів.


Білоруські прихильники футболу ініціювали проведення акції «Ми з тобою однієї крові» з метою допомогти постраждалим військовослужбовцям із зони АТО, які захищають цілісність України на кордонах нашої держави.


Цікаво, що новина про цю ініціативу досить швидко поширилася соціальними мережами в Інтернеті. У результаті – до мобільної станції переливання крові Львівської магістралі у день матчу звернулися чимало небайдужих українських вболівальників. Серед донорів, які вирішили підтримати героїв АТО, можна було побачити і представників Адміністрації ФФУ. Зібрану кров буде передано на потреби Львівського військового госпіталю.


Згодом фанати української та білоруської збірних провели товариський матч. А увечері, перед початком футбольного свята, рушили спільним маршем на львівський стадіон. Хід уболівальників, який стартував біля львівського Монументу Слави, супроводжувався піснями та гаслами про взаємну підтримку.

Атмосфера фанатського єднання нагадувала про себе протягом усієї гри, про що свідчили вивішені банери на секторах львівського стадіону. На білоруське побажання «Тримайтесь, брати!» українці відповіли не менш гідно – «Футбол – 90 хвилин, побратимство – назавжди!».