2 вересня 2015 11:31

Матч сборных Украины и Беларуси обслужит бригада арбитров из Израиля

Визначилася бригада арбітрів, яка буде працювати на матчі відбіркового циклу чемпіонату Європи 2016 року Україна – Білорусь, що відбудеться 5 вересня на стадіоні «Арена Львів» у Львові.


Арбітром матчу призначено 38-річного рефері з Ізраїлю Лірана Ліані. Асистентами арбітра на цьому матчі будуть Давід Еліас Біттон та Ніссан Давіді, а додатковими асистентами арбітра – Орель Грінфілд та Елі Хакмон (усі – Ізраїль). Резервний арбітр – Орен Борнштейн (Ізраїль). Спостерігач арбітражу – Леван Паніашвілі (Грузія).
Ліран Ліані є арбітром ФІФА з 2010 року. Він неодноразово отримував призначення на єврокубкові матчі у кваліфікаційних та групових стадіях змагань, а також має досвід роботи на матчах відборів чемпіонатів Європи (2012, 2016) та світу (2014).

Шляхи ізраїльського арбітра зі збірною України жодного разу не перетиналися. Але арбітр з Петах-Тікви добре знайомий українським клубам. У серпні 2011 року Ліані працював на першому поєдинку раунду плей-офф Ліги Європи між полтавською «Ворсклою» та бухарестським «Динамо». У сезоні 2013/2014 він був рефері на матчі групового етапу Ліги Європи між одеським «Чорноморцем» та нідерландським «ПСВ».