14 серпня 2015 15:58

Юношеские сборные Украины получили от УЕФА и ФИФА специальные призы Fair play

Юнацькі збірні України U-19 та U-20 отримали від УЄФА та ФІФА спеціальні призи «FairPlay». Таким чином були відзначені їх виступи у фінальних частинах чемпіонату Європи серед 19-річних та чемпіонаті світу серед 20-річних, які проходили у Греції та Новій Зеландії відповідно.


У обох турнірах, фінальні частини яких відбувалися за участі юнацьких збірних України, саме «синьо-жовті» демонстрували найбільш коректний футбол. Так, у трьох поєдинках чемпіонату Європи U-19 підопічні Олександра Головка отримали лише дві жовті картки, причому обидві – у заключному поєдинку групового турніру зі збірною Австрії.
У підопічних Олександра Петракова, які захищали честь країни на чемпіонаті світу U-20 цей показник дещо більший – п’ять попереджень у чотирьох матчах. Проте це все одно не завадило українцям стати найкоректнішою командою змагань.
Вручення трофею капітану збірної U-19 Павлу Лук’янчуку відбудеться 3 грудня у Ньоні під час жеребкування відбіркових змагань сезону 2016/17. А от приз команді 20-річних вже знаходиться у Будинку футболу. Разом із ним ФІФА надіслала і «Золоту бутсу» – нагороду найкращому бомбардиру чемпіонату світу U-20. Нагадаємо, ним став півзахисник збірної України Віктор Коваленко, який записав на свій рахунок п’ять голів.