13 серпня 2015 12:10
1

Андрей МИЩЕНКО: "Чемпионат Израиля не уступает украинскому"

Колишній захисник «Олімпіка», який успішно дебютував в ізраїльському «Маккабі» (Нетанія), в інтерв'ю «Футбол 24» розповів про подробиці свого переходу та плани на найближчий сезон.


Зовсім буденно і непомітно донецький «Олімпік» повністю оновив центр захисту. Якщо в першому прем'єр-ліговому сезоні тили команди Романа Санжара прикривали два високих захисники Дитятьєв і Міщенко, то зараз на їхньому місці грають зовсім інші люди. Олексій Дитятьєв в підсумку опинився у «Ворсклі», а Андрій Міщенко - взагалі за кордоном. Спершу чутки відправляли Андрія до складу новачка польської Екстракляси - «Термаліка Брук-Бет», де грає його колишній одноклубник по ФК «Севастополь» Володимир Коваль, а в підсумку «фактурний» центрбек підписав контракт з дев'ятою командою Ізраїлю - «Маккабі» з Нетанії. Невдовзі після старту своєї нової команди у новому сезоні Міщенко дав інтерв'ю сайту «Футбол 24».

«Дуже сподобалися ізраїльські вболівальники - весь матч женуть гравців вперед!»

- Андрію, вас можна привітати - у турнірі Тото-Кап ваша команда стартувала цілком вдало, зігравши внічию з «Хапоелем» (Ра'анана) і обігравши досить авторитетний «Бейтар». Можна сказати, що і ваш дебют вдався, адже команда в цих матчах не пропустила, а ви відіграли всі 180 хвилин...

- Дякую, звичайно, але це лише початок турніру, і вся боротьба ще попереду. А ось вдався мій дебют чи ні - це треба питати у тренера та вболівальників, адже те, що не пропустили - це заслуга всієї команди і грамотного підходу тренерського штабу до ігор.

- У плані гри в новому клубі для вас все звично? Граєте на своїй стандартній позиції?

- Так, граю все того ж центрбека, так що для мене все звично в цьому плані.

- У минулому сезоні я подивився кілька матчів чемпіонату Ізраїлю для інтересу - залишився вражений: дуже яскраві вболівальники і досить-таки напружений, технічний футбол... Ваші перші враження від ізраїльського чемпіонату аналогічні?

- Враження тільки позитивні! Мені дуже подобаються місцеві уболівальники, які женуть гравців всі 90 хвилин вперед, підтримують оплесками. Атмосфера на місцевих стадіонах у вищій мірі футбольна: фани реагують на кожну дію на полі, дуже яскраво і шумно поводяться на трибунах.

Щодо місцевого футболу, можу сказати одне: тут дуже пристойний рівень, і технічний стиль тутешнього мені дуже імпонує!

«Вдячний« Олімпіку », що мене відпустили, адже я давно хотів спробувати свої сили за кордоном»

- Влітку ви з Дитятьєвим дещо несподівано покинули «Олімпік». Зізнатися, це дуже здивувало, тому що спочатку після виходу в Прем'єр-лігу ваша пара грала досить стабільно. Що ж сталося? Невже були якісь «підводні течії», про які так вперто стверджують ЗМІ?

- Рішення піти прийняв я. Давно хотів спробувати свої сили за межами України, і дякую клубу «Олімпік» за те, що без проблем відпустив мене!

- Розкажіть про свої варіанти цього літа - чули, що вами цікавилися також клуби Польщі, Білорусі, Прибалтики. Які були варіанти? А в Україні?

- Дійсно, були варіанти і з України, і з Білорусі. Їздив і в Польщу, але щодо підписання контракту, на жаль, з місцевим клубом не домовилися. До речі, взагалі не шкодую. Адже я опинився в дуже цікавому клубі та новому для мене чемпіонаті Ізраїлю, так що сприймаю це як цікавий і корисний досвід.

- Тиждень тому стало відомо, що ви підписуєте контракт з «Маккабі» (Нетанія). Завдяки чому став можливим цей варіант і чи довго тривали перегляд, переговори?

- Варіант виник таким чином: моєму агенту подзвонили і сказали, що зацікавлені в мені. Тренер «Маккабі» дивився мої ігри і хотів бачити мене в команді. Я прилетів, два дні потренувався, зіграв товариську гру і після цього підписав повноцінний контракт.

- На який термін розрахований ваш контракт з нетанійцямі?

- На рік.

- Які цілі ставите перед собою в Ізраїлі? Може, хочете повторити шлях Пилявського, який з місцевого чемпіонату потрапив в «Зорю», єврокубки і збірну? :)

- Цілі ставлю наймаксимальніші - вигравати кожну гру! А чийсь шлях я не хочу повторювати :) Я хочу, насамперед, прогресувати як футболіст, а також допомогти команді добитися максимальних результатів.

- А які завдання стоять перед «Маккабі» - дев'ятою командою Ізраїлю за підсумками минулого сезону?

- Останнім часом ця команда дуже змінилася: прийшли в клуб новий тренер, багато хороших молодих футболістів, які хочуть заявити про себе. Мета - вигравати кожен матч і потрапити до першої шістки (місцевий чемпіонат після першого етапу розділяється на дві частини і грає плей-офф).

«Щоб нормально спілкуватися і читати пресу, відвідую уроки англійської»

- По перших матчах в Ізраїлі що скажете про силу місцевого чемпіонату? З українським можна порівнювати?

- Легко можна порівнювати, думаю, він навіть нашому не поступається. Що впало в очі: тут багато швидких, креативних футболістів, хороший темп гри навіть при тутешній погоді. А це, повірте, не так легко, адже в Ізралії значно спекотніше ніж в Україні!

- Як оцінили ваш дебют місцеві вболівальники, преса, фахівці?

- Пресу я поки не читаю, бо для цього потрібно підучити мову. Але коли йду по вулиці, то до мене підходять вболівальники і фотографуються зі мною, бажають успіху! :)

- Як вас прийняли в новому колективі? Чи не виникає труднощів у спілкуванні, адже іврит - складний і несхожий на слов'янські мову...

- Добре прийняли, тут добродушні люди! Виникають трохи складнощі у спілкуванні, але футбольна мова- вона одна, так що на полі я добре розумію партнерів, а за його межами клуб відправив мене на курси англійської, щоб я міг спілкуватися без проблем.

- Наостанок - про житейське. Як живеться в Нетанії? Чи не чути відзвуків терактів, адже в цій країні теж неспокійно?

- Живеться добре. Є море, в яке без проблем можна піти і зануритися. А з приводу терактів - нічого не чув. Слава Богу, тут спокійно.

- Що здивувало в побуті, які тут жарти і приколи?

- З приводу побуту поки - ще нічого не встиг нового для себе побачити. Хіба що можу сказати, що тут багато їдять :)

Артур Валерко
Ну конечно же,даже превосходит раз в несколько, что можно услышать от заробітчанина.