18 липня 2015 15:09

Андрей ЗАПОРОЖАН: "Нет разницы - "Шахтер" или "Динамо". Все равно играть придется против всех"

Досвідчений капітан новачка Ліги Парі-Матч «Олександрії» Андрій Запорожан перед стартовою грою сезону з «Шахтарем» відповів на запитання прес-служби ПЛ.

– Андрію, вихід «Олександрії» до Прем’єр-ліги спонтанним не назвеш – команда переконливо виграла путівку на підвищення у класі. Готові до нових випробувань?

– Ми довго йшли до цієї мети. Команда ставала бронзовими призерами. Через рік  - срібними. А вже цього року ми стали чемпіонами і завоювали путівку до еліти. Це все трапилось на спонтанно. Я вважаю, що ми готові до нових вищих звитяг.

– Чи суттєвими були кадрові зміни у нетривале літнє міжсезоння?
– За це питання відповідає головний тренер. Скажу, що пішло небагато виконавців, і кістяк команди зберігся.

– Можна сказати, що склад вже награний? Або ж футболістам ще належить завоювати право бути основним?
– Прийшли нові гравці, яким потрібен час для того, щоб влитись в колектив, але тренери знають, як зробити це якомога швидше. Стосовно того, хто є основним, то скажу, що всі рівні, і абсолютно кожен футболіст може завоювати право вийти на поле зі старту.

– Які відчуття від того, що відкривати сезон з грізним суперником – «Шахтарем»?

– Немає різниці – «Шахтар», «Динамо». Все одно доведеться грати проти всіх. Ми – ФК «Олександрія». Наше завдання вийти і дати бій.

– Як правило, найважче проти «гірників» доводиться захисникам. Відчуваєш особливу відповідальність у зв’язку із цим?
– Чому захисникам? Грає вся команда. Всі мають відпрацьовувати у захисті. І опорники, і нападники. Так само і в нападі. Нікому легко не буде.

– Можеш назвати найбільш небезпечного футболіста донеччан у сьогоднішньому їхньому складі?

– Я вважаю, що зараз один з найкращих у «Шахтарі» є Алекс Тейшейра. Від швидкий, технічний, має гольове чуття і не дарма в минулому сезоні став найкращим бомбардиром Чемпіонату.

– Чи дивилась команда у вівторок на завоювання майбутнім суперником Суперкубка України? Що показав цей матч?
– Так, ми дивились футбол. Гра вийшла напруженою. Жодна з команд не хотіла пропускати, і вже все йшло до нічиї, але одна помилка вирішила долю Суперкубка. В принципі, команди були рівні і мали однакові шанси стати переможцем.

– Андрію, ти вже провів у Прем’єр-лізі сезон 2011/2012 рр., а в Олександрії особисто виступаєш дуже давно. Чи варто порівнювати силу твоєї команди напередодні попереднього виступу з нинішньою ситуацією?
– З того часу дуже багато відбулось змін. Дуже мало залишилось тих гравців в «Олександрії», які тоді грали у Прем’єр-лізі. Зараз нові футболісти, нова команда, тому немає сенсу порівнювати. Час покаже.

– Тоді, 4 роки тому, тобі пощастило у грі відкриття забити у ворота іншого гранда – «Динамо». Чи запам’яталась та зустріч?
– Звичайно, я пам’ятаю той матч. Дуже приємно відзначатись у ворота гранда, але ми тоді програли, тому більше, окрім голу, нічого приємного і не пригадати.