4 червня 2015 10:10
1

Сергей КРИВЦОВ: "Есть много стадионов, которые могли бы принять финал Кубка Украины"

Оборонець «Шахтаря» вважає, що недавнє святкування чемпіонства не вилізе динамівцям боком

— У першому таймі ми повністю переграли «Карпати», — пригадує Сергій. — Окрім двох точних ударів, мог­ли забивати ще, збільшуючи перевагу. Проте після перер­ви ми вийшли розслабленими. Швидкий м’яч Карнози також позначився на кінцевому результаті. Проте, знову ж таки, свої нагоди ми не реалізували, а львів’яни витиснули максимум із своїх моментів, тому, в підсумку, сформувався нічийний рахунок.

— Перший гол, який ви записали до свого активу, вийшов дещо курйозним…

— Чому ж? М’яч відскочив до мене, я поцілив ударом головою в поперечину, а потім після пасу Адріано я опинився в потрібний час у потрібному місці, тож відкрив рахунок.

— До чого підводив: це вже третє взяття воріт для вас цього чемпіонату, котрий став для вас найрезультативнішим у помаранчево-чорній формі. Для вас цей факт має значення?

— Та ні. Якщо чесно, не впевнений у першому голі, коли «Олімпіку» забивав: у тій ситуації, здається, автогол був. Утім, якщо протоколи прем’єр-ліги підтверджують, що на моєму рахунку три результативні удари — слава Богу. Зізнаюся, мені найголовніше, щоби мій гол приносив залікові пункти. Лише після завершення своєї кар’єри детально вивчатиму свою статистику та чого досяг на бомбардирському фронті.

— У перерві дізнавалися, як у паралельному матчі грає «Дніпро»?


— Ні, нас це не цікавило. Тим паче, навіть уявити собі не могли, що вже до 59 хвилини галичани зрівняють рахунок. Самі бачили: перша частина поєдинку пройшла повністю за нашим домінуванням. Отож не було жодних передумов до втрати балів.

— Подейкували, що «зелено-білих» можуть стимулювати з дніпропетровського боку. На полі це відчувалося?

— Іще б пак! Було видно, що «Карпати» повністю віддавалися матчу впродовж усіх 90 хвилин: щодуху бігали та пресингували. Не думаю, що передостання команда чемпіонату, котра не має мотивації, викладалася би спов­на. Відтак вони довели, що в них сильний колектив, якому не личить перебувати в підвалинах турнірної таблиці. Думаю, під орудою Йовичевича наступного сезону їхні виступи будуть набагато яскравішими.

— Тейшейра таки відзначився забитим м’ячем, і за додатковими показниками став найвлучнішим гравцем сезону. Ця подія бодай якось додає позитиву?


— Авжеж. Окрім того, минулого сезону інший «гірник» ставав найкращим голеадором — Адріано. Уважаю, що це свідчить не лише про особисті досягнення, а й колективні. Тейшейра всім подякував, що допомогли йому 17 разів засмутити воротарів.

— Після поєдинку Луческу сказав, що команда зразу починає підготовку до фіналу національного Кубка. Цього часу вистачить, аби повністю відновитися?

— Так. Чотири дні — надто достатньо, щоби набратися сил, передивитися матч і зробити висновки, загалом підготуватися до фіналу.

— Налаштування на останній матч сезону буде особливе?

— На фінал потрібно виходити лише з одним прагненням — перемогти. Оддамо всі сили та демонструватимемо найкращі якості, щоби подарувати свято нашим уболівальникам і Донбасу.

— Матч відбудеться на «Олімпійському». Вочевидь, це не дуже справедливо.


— Я уже давно говорив про це. Це неправильно, коли одна команда грає у себе вдома. Тим паче, є багато стадіонів, які б із радістю прийняли фінал. Такий уже в нас рік, що практично всі матчі граємо в Києві.

— Того року напередодні вирішального матчу ухвалили рішення перенести матч. Цього разу такі маневри можливі?

— Ні, вже пізно. За кілька днів до фіналу ніхто нічого не змінюватиме. Думаю, організатори на НСК уже кинули всі сили, щоби гідно провести такий матч. Єдина можливість — форс-мажор.

— Недавнє святкування чемпіонства може вилізти боком динамівцям?

— Не думаю. У «Динамо» хлопці не «гулящі», вони професіонали. Вони розуміють, що це далеко не кінець. Тим паче, декому після цього ще захищати честь України.

— Суддівство й позалаштункові справи можуть вирішити підсумок фіналу?

— Усе може бути. Проте не хочеться, щоби в національне класико вмішувалися зовнішні фактори. Сподіваюся, все пройде добре.

— Можлива звитяга в Кубку може скрасити сезон і дозволити із хорошим настроєм піти у відпустку?

— Так. Якщо матч завершиться успішно, можна сказати, що сезон провели добре та зробили все, що могли. Зрозуміло, це з огляду на ті умови, в яких перебуваємо та виступаємо.

Євген ДЕМЯН.
 

мммм... дамбасс арена?