28 травня 2015 13:00

ЧМ-2015 (U-20). Сборная Украины к старту готова

Менш ніж за дві доби в Новій Зеландії стартує чемпіонату світу серед 20-річних. Усі – учасники, організатори, вболівальники – наразі перебувають у стані бойовій готовності. Не є виключенням і наша збірна, якій до того ж першій належить вступити у боротьбу за почесний трофей. Нагадаємо, у матчі-відкритті підопічні Олександра Петракова поміряються силами з командою господарів.

Як ми вже зазначали, наразі країна Ківі «випереджає» Україну на 9 годин, тож коли на 25-тисячному «Норт Харбор Стедіум» пролунає стартовий свисток аргентинського арбітра Есекьєля Брайловскі, у Києві  буде лише четверта ранку. Чи встигли наші хлопці, котрі прибули до Окленда минулої середи, подолати труднощі, пов’язані зі зміною часових поясів?

«Усе вказує на те, що прилетівши до Нової Зеландії за десять днів до початку змагань, збірна досягла бажаної мети, і внутрішні годинники хлопців вже функціонують відповідно до місцевого часу, - відзначив лікар команди Павло Трохимчук. - Чесно кажучи, я очікував на гіршу реакцію. Так, спочатку було важко, дехто виходив на тренування в’ялим і сонним, однак зараз усе гаразд. Якщо на тому тижні ми не давали футболістам спати вдень, то десь із понеділка вони вже самі розпоряджаються своїм вільним часом. Хочуть – йдуть на прогулянку, хочуть – влаштовують тиху годину».

За словами лікаря, травмованих в команді немає, якщо, звісно, не брати до уваги невеличкі пошкодження на кшталт синців та забоїв. Були побоювання щодо стану Владислава Кабаєва, якому м’яч після сильного удару влучив у головупідчас спарингу з уругвайцями. Проте, на щастя, все обійшлося – одесит вже тренується у загальній групі.

Починаючи з вівторка, за підготовку учасників «відповідає» ФІФА. Це можна відчути, не тільки оцінивши якість наданих командам полів (над ними організатори чаклували майже цілий рік), а й побачивши низку суворих охоронців, які відтепер опікуються безпекою учасників.

Нова Зеландія вже другий день радує українців гарною погодою. На тренування хлопці виходять у доброму гуморі,з бажанням, високими швидкостями та влучними ударами приковуючи увагу учнів навколишніх шкіл. За заняттями діти дивляться уважно і, судячи із задиристих вигуків, знають, що саме «синьо-жовті» є першим бар’єром на шляху їхніх співвітчизників.

«Ми задоволені станом, у якому перебувають наші футболісти. Сподіваємося, в матчі з господарями вони зможуть проявити всі свої найкращі якості, – каже Андрій Аннєнков, один з асистентів Петракова. – Я спостерігав за новозеландцями у двох їхніх останніх спарингах. Команда технічна, настирлива. У одному випадку вона намагалася діяти активно, застосовувала пресинг. У іншому – грала на контратаках, другим номером. Який з варіантів обере в суботу? Про це ми поговоримо у п’ятницю - на теоретичному занятті. А ще про те, як отримати перевагу з новозеландських козирів».

Отже, завтра в розкладі збірної України лише одне тренування – частково відкрите, на арені майбутнього протистояння. Передуватиме йому прес-конференція за участю нашого наставника, якому варто чекати на купу запитань від місцевих мас-медіа.

Адміністратори «синьо-жовтих» вже набивають на гральну форму нашивки з логотипом чемпіонату світу. Свято футболу починається!