24 травня 2015 10:42

Чумак забивает Уругваю, но Украина уступает

У неділю, 24 травня, збірна України, складена з футболістів 1995-96 років народження, провела в Новій Зеландії свій останній спаринг напередодні чемпіонату світу (U20), що стартує менш ніж за тиждень.

Суботні плани підопічних Олександра Петракова помітно скорегували примхи Небесної канцелярії. Над Оклендом згустилися хмари, і ранкове тренування команда змушена була проводити під дощем. У другій половині дня футболістам був наданий вільний час, проте замість того, щоб піти на прогулянку, через непогоду багато хто з них вирішив залишитися в готелі.

Не кращою в цьому сенсі видалась і неділя. Протягом товариського матчу з уругвайцями, котрі на чемпіонаті виступатимуть в групі D, час від часу починало дощити, та й сильні пориви вітру істотно ускладнювали задачу учасників.

У першому таймі наша команда виглядала досить непогано, демонструючи високі швидкості й пристойну фізичну готовність. Українці пропустили першими, проте перед самою перервою зуміли відігратися, втіливши у гол штрафний удар. Це півзахисник київського «Динамо» Євген Чумак, скориставшись неуважністю уругвайського голкіпера, зайнятого встановленням стінки, застав його зненацька несподіваним ударом.

По перерві наставник синьо-жовтих, прагнучи перевірити у ділі інших кандидатів, провів низку замін, і можливо через це гра наших хлопців трошки розклеїлася. Пропустивши вдруге з пенальті, вони не змогли відігратися і в підсумку поступились – 1:2.

Україна – Уругвай – 1:2 (1:1)


Гол у складі України: Чумак (42)


Україна:
Сарнавський – Полегенько (Кузнецов, 75), Бурда, Качараба (Ковтун, 75), Соболь, Харатін (Танковський, 64), Чумак, Коваленко (Габелок, 55), Татарков (Немтінов, 64), Кабаєв, Бєсєдін (Яремчук, 55)

Нагадаємо, що для збірної України чемпіонат світу стартує вже 30 травня, коли у матчі-відкритті наші співвітчизники зустрінуться з господарями турніру новозеландцями. Наші перші суперники на мундіалі у неділю також провели контрольний спаринг, і поступилися австрійцям з рахунком 2:4.