28 квітня 2015 20:38

Щебетун и Лукьянчук не помогли своей сборной обыграть Грузию

Юнацькі збірні команди України та Грузії серед гравців до 19 років розійшлися миром у товариському матчі, який відбувся у вівторок на НТК ім. В. Баннікова. Поєдинок завершився нульовою нічиєю.

Збірна України U-19 розпочала останній етап підготовки до еліт-раунду чемпіонату Європи 2015 року. Вже у травні «синьо-жовті» боротимуться за честь нашої країни на футбольних полях Боснії і Герцеговини. А поки що на команду Олександра Головка чекало справжнє випробування – до столиці України навідалася збірна Грузії, яка також візьме участь у міні-турнірі за вихід на континентальну першість у Греції.

Українські футболісти розпочали матч з контролю м’яча та активного пресингу, широко використовуючи поле під час своїх атак. Але гості з Кавказу досить швидко адаптувалися до стилю гри нашої команди. Вже на 9-й хвилині поєдинку Берідзе завдав підступного удару по воротах української збірної, і Мозілю довелося вибивати м'яч з-під поперечини.

Минуло трохи часу, і знову захист збірної України припустився помилки, Квірквія, обігравши свого візаві на вході до штрафного майданчика, пробив на силу, але м’яч після його спроби пролетів вище воріт.

Наші футболісти не відзначалися оригінальністю під час створення атак. Переважна їх частина закінчувалася фланговими навісними подачами у бік нападника Щебетуна. Але грузинські захисники не надавали шансів для нашого форварда протягом перших 45-ти хвилин.

Заміни у складі обох збірних після перерви позначилися на грі. Як біля воріт збірної Грузії, так і поряд з нашими володіннями, почали з’являтися гольові нагоди. На 54-й хвилині Мозіль накрив м'яч у ближньому куті після м’якого удару Берідзе. Українці, які до цього часу фактично не турбували Гошадзе, відповіли моментом Зубкова. Передача Вачіберадзе на хід Олександру, завершилася ударом українського футболіста повз дальню стійку.

Минуло ще декілька хвилин, і колективи знову обмінялися люб’язностями. Берідзе зі штрафного завдав прямого удару у ближній кут, але Мозіль продемонстрував відмінну реакцію. У свою чергу, Зубков, вийшовши на ударну позицію зліва, знову не влучив у рамку.

Свою найкращу можливість відзначитися у воротах суперників «синьо-жовті» втратили на 64-й хвилині. Підопічні Головка як по нотах розіграли атаку лівим флангом. Зубков віддав розрізний пас на Вачіберадзе, вирішальний удар якого влучив у стійку.

Останні півгодини зустрічі пройшли за сповільнених швидкостей – все-таки незвична для квітня спека далася взнаки. Як наслідок - «нулі» у першій товариській грі.

Товариський матч

Україна U-19 – Грузія U-19 – 0:0

Попередження: Вачіберадзе (58), Матвієнко (70) – Шуалайя (80)

Україна: Мозіль – Осман, Матвієнко, Кірюханцев, Щебетун (Бєлоусов, 63), Вачіберадзе, Зотько, Квич (Зубков, 46), Лук’янчук, Мисик (Швед, 46), Третьяков

Грузія: Гошадзе – Чабрадзе, Маланія, Маргвелашвілі, Табідзе, Мохевішвілі (Мамучашвілі, 83), Шуалайя, Гоштеліані (Гогуадзе, 75), Берідзе, Хараїшвілі, Квірквія (Чкуаселі, 63)