23 квітня 2015 12:42

Сергей СЕРЕБРЕННИКОВ: "Динамо" очень помогло бы забить первым"

Екс-гравець київського "Динамо" та бельгійського "Брюгге" Сергій Серебренніков, який проживає у Бельгії, в інтерв’ю "Футбол 24" проаналізував шанси українських клубів на вихід у півфінал Ліги Європи. 

Нагадаємо, що сьогодні "Динамо" змушене вирішувати непросте завдання у Флоренції після домашніх 1:1 з "Фіорентиною", а "Дніпро" потрібно у домашньому (тобто, київському) матчі забивати "Брюгге" після виїзних 0:0.

- У парі "Дніпро" - "Брюгге" шанси, як і перед першим матчем, рівні – 50 на 50, - каже Сергій. – У Бельгії рахунок був нічийним 0:0, для "Дніпра" це непоганий результат для виїзду, але, водночас, він є дуже небезпечним. "Брюгге" вміє грати на контратаках, тому потрібно бути дуже обережним, щоб не пропустити. Звісно, навіть забитий гол не гарантує бельгійцям перемогу, але потрібно цього остерігатися. В цілому, рахунок є слизьким. Сподіваюся, "Дніпро" у своїх стінах доб’ється перемоги.

- А футбол у першій грі цих команд сподобався?

- Обидві команди мали моменти. Загалом, "Дніпро" в Бельгії усім сподобалося. Команда організована, непогані футболісти.

- А як стосовно "Динамо"? Після матчу із "Фіорентиною" чимало критики пролунало на адресу киян, мовляв, з такою грою їм нічого не "світить". Як гадаєте, у матчі-відповіді "Динамо" може показати кращу гру?

- Давайте глибше копнемо. Зовсім нещодавно усі співали дифірамби Сергію Реброву, говорили, що "Динамо" на правильному шляху, помітна рука тренера. І ось після одного матчу стільки негативу… Це неправильно. Навіть програвши "Фіорентині", не можна говорити, що "Динамо" показало поганий результат. Це сильний суперник. Взагалі, враховуючи останні роки, "Динамо" зараз, справді, на правильному шляху, тренер довіряє молоді, ставить гру. Потрібно шукати позитиви у київському клубі, а не безпідставно критикувати. Критика повинна бути аргументованою.

- Погоджуюся з вами. А якщо повернутися до сьогоднішнього матчу…

- "Динамо" сьогодні буде дуже важко. "Фіорентина" здорово контролює м’яч, навіть програючи, італійці не зламалися, а далі трималися своєї гри: контроль м’яча, розгойдування оборони. У Флоренції буде те ж саме. Тому "Динамо" буде дуже важко знайти моменти для завершення атак. Потрібно розраховувати на контратаки, швидкісних футболістів. Моменти будуть і потрібно їх не змарнувати, витиснути максимум. Було би здорово для "Динамо" забити першим, це суттєво полегшить завдання.

Розмовляв Василь Винниківський