22 квітня 2015 14:03
1

Виктор ВАЦКО: "Если Ярмоленко сыграет, я буду рад, но вопрос в том, как эта история будет развернута потом"

Известный комментатор на своей конференции на Matchday поговорил об инциденте с желтой карточкой Андрея Ярмоленко, полученной в матче с "Волынью".

"У чому я згоден з думкою Палкіна? У тому, що несправедливих карток різного кольору у кожному турі нашого чемпіонату можна назбирати немало. І дійсно, ситуацію можна легко довести до абсурдної, якщо кожен клуб почне оскаржувати покарання для своїх футболістів, що здалося цьому клубу невиправданим. Не факт, що так буде, але, погодьтеся, так може статися.

Найменше мені хотілося б, щоби наш футбол перейшов у площину кабінетного, щоби КДК перетворювався у вершителя доль.

Якщо Ярмоленко зіграє, я буду радий. Футбол від цього лише виграє. Але, знову ж таки, питання у тому, як цю історію буде розвернуто у подальшому.

Коли у нас люди кивають у бік європейського досвіду у цих питаннях, вони, вочевидь, не розуміють, що Україна у футбольному правосудді достатньо далека від Європи. Навіть ментально. У Європі, якщо арбітр помиляється, його не називають апріорі "зарядженим" чи "підкупленим". Насамперед помилка рефері є просто лише помилкою людини.

У нас ледь не кожна серйозна помилка рефері викликає навіть не підозри, а саме впевненість у тому, що хтось його підкупив! Так само як впевненість у "зарядженості" у нас викликає ледь не кожне резонансне рішення контрольно-дисциплінарних органів.

І поки так продовжуватиметься, поки ніхто із людей, що мають владу та повноваження, не візьметься це змінювати, усі розмови на ці теми - це просто балачки, що ні до чого не призведуть. Зрештою, у нас було немало скандальних історії, які ми проїхали і які нас нічому не навчили", - написал Вацко.

Витя, хватит деньги Рината отрабатывать, ты ж норм мужик