20 квітня 2015 20:59

Утвержден Регламент ФФУ о деятельности посредников

Рішенням Виконавчого комітету ФІФА від 20 і 21 березня 2014 року було затверджено Регламент ФІФА по роботі з посередниками. На Конгресі ФІФА 11 червня 2014 року було підтримано рішення Виконавчого комітету ФІФА та внесено необхідні зміни до регламентних та статутних документів. Регламент набрав чинності з 1 квітня 2015 року, згідно його вимог кожна національна асоціація повинна розробити свій власний документ, що буде регулювати діяльність посередників в межах юрисдикції відповідної національної асоціації.

20 березня 2015 року Комітет з питань статусу і трансферів футболістів ФФУ погодив Регламент та передав його для затвердження Виконавчому комітету ФФУ.
 
Регламент ФФУ щодо діяльності посередників розроблено на підставі принципів, встановлених Регламентом ФІФА по роботі з посередниками, з урахуванням права асоціацій виходити за межі мінімуму стандартів/вимог встановлених ФІФА.
 
Регламент ФФУ щодо діяльності посередників ураховує необхідність дотримання та охорони високих етичних стандартів у відносинах між клубами, футболістами та третіми особами, необхідність захисту футболістів та клубів від утягнення у неетичні та/або незаконні дії пов’язані з укладанням трудових та трансферних контрактів, а також можливість контролю за прозорістю трансферів футболістів та діяльністю посередників.
 
Рішенням Виконавчого комітету ФФУ 17 квітня 2015 року затверджено Регламент ФФУ щодо діяльності посередників.
 
Регламент набуває чинності з моменту його прийняття Виконавчим комітетом ФФУ 17 квітня 2015 року та скасовує попередній Регламент ФФУ щодо діяльності агентів футболістів 2003 року. Попередня система атестації агентів футболістів втрачає свою дію. Усі існуючі свідоцтва атестованих ФФУ агентів футболістів з 1 квітня 2015 року втрачають свою силу та повинні бути поверненні до ФФУ у строк до 1 липня 2015 року.
 
Додатково рішенням, в якості перехідних положень, встановлено, що взаємні зобов’язання між агентами футболістів атестованими ФФУ та футболістами або клубами, передбачені угодами, що були укладені та зареєстровані належним чином в ФФУ до 1 квітня 2015 року, продовжують зберігати чинність до моменту завершення терміну дії цих угод та підпадають під юрисдикцію ФФУ.