13 березня 2015 15:48

Петр СЛОБОДЯН: "У Шовковского началась непонятная паника"

 

Відомий футбольний фахівець Петро Слободян прокоментував виступи українських команд в єврокубках.

Нагадаємо, що «Шахтар» завершив свої виступи у Лізі чемпіонів поразкою 0:7 від «Баварії», «Дніпро» у домашньому поєдинку здолав «Аякс» 1:0, а «Динамо» на виїзді поступилося «Евертону» 1:2.

- Що скажете про гру «Динамо» проти «Евертона»?
- В цьому матчі було два різних тайми. Якщо у першій половині гри кияни володіли ініціативою, широко грали, контролювали м'яч, то після перерви усе змінилося. «Динамо» втратило ініціативу, почалася якась незрозуміла паніка у Шовковського. Хотів би окремо зупинитися на одному епізоді. Перший забитий англійцями гол із розряду дитячих помилок. Сілва дуже неправильно грав у відборі. Його дії в цій ситуації можна показувати дітям, як приклад неправильного відбору.  

- І які шанси у «Динамо» на проходження в наступний раунд?
- Сподіваюся, що усе буде гаразд. У попередньому раунді Ліги Європи була аналогічна ситуація із непоганим першим таймом і гіршим другим таймом. Є надія, що «Динамо» пройде далі. Головне, щоби кияни провели два однаково хороші тайми, а не тільки перший.

- А як стосовно «Дніпра»?
- Рахунок вселяє оптимізм. «Дніпро» не пропустив удома та зміг забити, це здорово.

- Питання по «Шахтарю». Так, вилучення на початку гри, безперечно, практично прирекло «гірників» на поразку. Але 0:7 – це не забагато для команди, яка декларує ціль виграти Лігу чемпіонів?
- Погоджуюся, це забагато. Так, «Баварія» - одна з найкращих команд світу. Мені доводилося зустрічатися із не менш грізною «Баварією». У 1975 році ми їх обіграли у грі за Суперкубок, а в 1977-му ми обіграли цю команду на чолі із Бекенбаурером, Румменігге, Мюллером в чвертьфіналі Кубка чемпіонів. Безперечно, удесятьох проти цієї команди грати дуже важко. Вочевидь, «гірники» втратили психологічну рівновагу, а німці були на висоті. Тим не менш, 7 голів – це явно забагато.

Василь ВИННИКІВСЬКИЙ