20 лютого 2015 22:45

"Убийца" "Динамо" работает менеджером по туризму

Найбільшої "популярності" та "слави" після матчу київського "Динамо" проти французького "Генгама" у Лізі Європи зажив словенський арбітр Славко Вінчич. 35-річний менеджер з туризму вилучив двох гравців киян. У першому таймі. Беланда отримав пряму червону відразу після виходу на поле. Кияни у меншості пропустили два м'ячі і програли "Генгаму" 1:2.

 
Звичайно, до угорця Віктора Кашшаї, бригада якого "відзначилася" в матчі Євро-2012 Україна — Англія, Вінчичу далеко, але сумнівно, що словенець приїде відпочивати у наші краї.
 
У принципі, нічого кримінального Вінчич не зробив. Він мав повне право вилучати гравців. Хоча прихильники "Динамо" можуть (і швидше всього це зроблять) посперечатися з цим твердженням.
 
Про Вінчича відомо не так багато. Арбітр народився 25 листопада 1979 року. У першому єврокубковому матчі Славко судив білоруське "Торпедо-БелАЗ" та ісландський "Фюлкір". Білоруси обіграли ісландців на виїзді 3:1.
 
З українськими командами Вінчич стикався кілька разів. У 2013 він судив матч фінального турніру чемпіонату Європи серед 17-літніх (1996 народження) Україна — Італія. Українці поступилися 1:2.
 
Ще в одній грі українців Славко працював четвертим арбітром під час стикового матчу кваліфікації до КС-2014 проти Франції (3:0), а головним арбітром того матчу був його співвітчизник Дамір Скоміна.
 
Ось в принципі і вся доступна біографія арбітра. Важко сказати, як складеться його подальша кар'єра, але для більшості українців Славко Вінчич залишиться "тим самим словенцем, який вигнав з поля двох гравців "Динамо". Це культурними словами.
 
Цікаво, кого в УЄФА призначать судити матч-відповідь "Динамо" - "Генгам" у Києві. Зустріч на "Олімпійському" пройде 26 лютого.