17 лютого 2015 15:11
7

Тарас ПАВЛИВ: "Люди не понимают политическую позицию "Шахтера" и его президента"

Блогер MatchDay Тарас Павлів - про ставлення львівських уболівальників до "Шахтаря" та політику донецького клубу: 

"Коли почалися події на Донбасі, то "Шахтар" приймали, як і всіх біженців. Усіх людей зі сходу зустрічали, як своїх та намагалися допомагати. Я б сказав, зустрічали з відкритими дверима. І мер міста, і городяни зробили все, щоб усі, хто приїхав до Львова, могли в нормальних умовах перечекати той момент, коли незрозумілий конфлікт на сході лише тільки починався. Зараз ситуація така, що політична позиція "Шахтаря" та його президента щодо подій на Донбасі для людей незрозуміла. Точніше, саме позиція "проти війни" зіграла свою роль. Скільки вже говорено про те, щоб "гірники" допомагали українській армії, але всі знають що керівництво донецького клубу цього не робить.

Менеджмент "Шахтаря" не змінює свою політику як у Донецьку, так і у Львові. Під час матчів чемпіонату України завозяться люди з маленьких містечок Львівщини. "Шахтар" пропонує низьку ціну на квитки. Людей, які мешкають кілометрів за 30 від Львова, довозять автобусом на стадіон. Приїздять в село, дають автобус, збирають людей. Це все разом коштує 20 гривень. Про що тут говорити, коли найдешевший квиток на матч "Карпат" коштує 50 гривень? Ну і, не варто забувати, що на нову арену ходити набагато приємніше, та й "Ашан" недалеко. Зараз у Львові "Шахтар" у Лізі чемпіонів зіграє з "Баварією" і, зрозуміло, буде повний стадіон. Люди у своїй більшості не переймаються політичними моментами клубу.

У Львові можна зустріти багато рекламних проявів "Шахтаря". Але я б сказав, що це реклама заради реклами. Та ж гра з "Баварією". Зрозуміло, що збереться повний стадіон. На такі матчі квитки розкуповують за один день. Багато людей з усієї країни прагнуть потрапити на цей матч. І для чого ці рекламні щити? Для того, щоб продати квитки? Так вони і так будуть продані. Це робиться для того, аби закріпитись у Львові.


Водночас, "Шахтар" проводить багато позитивних акцій. Для дітей, дитячих будинків, спортивних шкіл. Цим потрібно було б займатися тим же "Карпатам". Але, як кажуть, добре, що хоча б хтось за це взявся. Коли нам почали закидати, що це ми кинули фаєр на поле під час матчу Ліги чемпіонів, я зрозумів, що деякі люди не змінюються. Вся країна вже знає, хто такі ультрас та що вони з себе представляють. Це зовсім не ті люди, якими нас описувала команда Януковича та деякі ЗМІ. Але тут знову дістали та стали дудіти у стару "дудку": мов, хтось хоче вигнати донецьку команду зі Львова. До речі, й досі незрозуміло, хто ж замовляв кидання того фаєру".

Якби Ахметов мав чітку державницьку позицію, а донецька міліція була не сцикливим стадом, а робила свою роботу так, як повинна рагувати міліція у таких випадках -- розсадник сепаратизму був би придушений на корню. Ринат хотів "і вашим, і нашим " В результаті війна та море трупів.
Взагалі вважається що футбол поза політикою, але не в нашій країні. Є багато діячів від політики які хочуть на цьому зробити свій політичний капітал, і керівництво Шахтаря своїми діями часто підігруює таким діячам. Потрібно щоб Ахметов прозоро і чітко виклав свою позицію щодо війни в Україні, і всі спекуляції будуть зняті.
Сховати
Позиція Ахметова привела до того що ми зараз бачим на дамбасі..
А до цього часу не ясно яка в нього позиція? Не збагну як львів"яни можуть не то що вболівати за "купу гівнюків", а навіть бути присутніми на матчі
Сховати
100 %
Рішенням Донецького суду, який засідає зараз в Слов’янську, олігарх Рінат Ахметов зупинив дію постанови Нацкомісії регулювання енергетики, якою заборонялися перекази грошей в зону, окуповану терористами «ЛНР-ДНР» Ось і вся позиція
Надеюсь сегодня болельщики скажут все что думают про шахтер и про его президента..