29 січня 2015 16:09

Украинская молодежка вновь одолела Узбекистан

У середу, 28 січня, молодіжна збірна України, яка продовжує перебувати в Туреччині, провела черговий товариський поєдинок із молодіжною збірною Узбекистану, складеної з футболістів 1995 року народження - учасника майбутнього ЧС-2015. Цей поєдинок закінчився перемогою українців з рахунком 2:0

Нагадаємо, що ці збірні вже зустрічалися в рамках турецького збору 22 січня. Той поєдинок переможця не виявив, закінчившись внічию з рахунком 1:1. Після цього молодіжна збірна України встигла стати переможцем «Antalya Cup», залишивши позаду збірні Ірану та Албанії.

В сьогоднішньому поєдинку фортуна посміхнулась українській збірній, підопічні Сергія Ковальця повели в рахунку вже на 7-й хвилині матчу. Горбунов в центрі поля перехопив м’яча, увірвався у штрафний майданчик, зробив простріл і Гребенюк, випередивши суперника, з 3-х метрів вколотив м’яч у сітку. Після цього обидві команди створили по декілька небезпечних моментів, проте більше м’яч у сітці воріт так і не побував. За результатами першого тайму - мінімальна перевага українців.

В другому таймі узбецька команда намагалася відновити статус-кво, тож українці переважно грали на контратаках, одна з яких на 84-й хвилині і призвела до другого голу. Після розіграшу кутового збірної Узбекистану Азацький виніс м’яч подалі від власних воріт, «круглого» перехопив Гемега та віддав передачу на Задерецького, який, зблизившись з воротарем, влучним ударом під перекладину подвоїв перевагу українців.

На 88-й хвилині узбецькі захисники грубо сфолили на Хобленко, тож арбітр був змушений показати червону картку гравцю команди суперників. Та чисельної переваги українці так і не отримали, адже Хобленко гру продовжити не зміг, а ліміт замін у українців було вичерпано. Фінальний свисток, який пролунав через декілька хвилин, зафіксував перемогу українців – 2:0.

Наступний матч підопічні Сергія Ковальця проведуть 30 січня із командою «Тромсе» із Норвегії.

Україна U-21 – Узбекистан U-20 – 2:0
Голи: Гребенюк (7), Задерецький (84)

Україна:
Шеремета - Сваток (Болденков, 60), Горбунов (Хобленко, 75), Андрієвський (Блізніченко, 33, Дуць, 80), Козловський (Гемега, 60), Азацький, Шишка (Фаворов, 86), Філімонов (Мігунов, 60),  Барілко (Безбородько, 60), Фатєєв, Гребенюк (Данченко, 60, Задерецький, 80)