17 грудня 2014 13:16
6

Виктор ГРАЧЕВ: "Киевлянам повезло, что они встретятся с посредственным коллективом"

Колишній форвард донецького "Шахтаря" Віктор Грачов прокоментував результати жеребкування єврокубків.

"Мені подобаються думки генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна. У футболі завжди є місце подвигу. Якщо "Шахтар" хоче не просто бути статистом у найпрестижнішому турнірі, а мріє про перемогу, то треба виходити проти "Баварії" й перемагати. Інакше навіщо тоді грати в Лізі Чемпіонів? Всі великі команди колись проходили через випробування фаворитом. Перемагали і самі ставали фаворитами.

Той же "Порто" під керівництвом Моуріньо виграв Лігу Чемпіонів, здолавши записних фаворитів. А міг би злякатися і заявити, що не пощастило із жеребкуванням. Пару років тому гірники вийшли із групи із "Челсі" та "Ювентусом". Якби в 1997 році київське "Динамо" злякалося "Барселони", то б не мало перемоги із загальним рахунком 7:0. Треба виходити на поле й боротися в кожному мікроепізоді. І вірити в свою перемогу".

Віктор Олександрович визнає, що мало знає про нинішнього суперника киян – французький "Генгам".

"З боку видається, що "Динамо" однозначно сильніше й має виходити до наступного кола без проблем. Дійсно, киянам пощастило, що в лютому зустрінуться із посереднім колективом. Але якщо динамівці думатимуть приблизно так, то програють. В останньому матчі "Генгам" здолав ПСЖ. Команда успішно грає проти лідерів. Значить, може належним чином налаштуватися на одну-дві гри. Столичні гравці мають виходити на поле з ідентичним настроєм".

Грачов вважає, що не пощастило із суперником дніпропетровському "Дніпру".

"Олімпіакос" майже постійно стає чемпіоном Греції. У лютому команда перебуватиме у відмінній спортивній формі, чого не скажеш про наш колектив. У групі Ліги Чемпіонів греки виграли і в "Атлетіко", і в "Ювентуса". Якби один із суперників був трохи слабший, могли би цілком розраховувати на вихід із групи. Єдиний плюс – греки вважатимуть себе фаворитами, а Маркевичу тільки того й треба. Шанси на прохід є, але вони не дуже великі".

Юрій СТРИГУН

Не належу до прихильників Грачова, але погоджуюсь з ним, що французи не є суперкомандою. Якщо кияни розраховують легко перемогти, то буде як з "Карпатами" недавно. Зараз би відрив від "Шахтаря" був би 7 очок...
Видно что Грачев не соображает что говорит
Дійсно, мюнхенцям пощастило, що в лютому зустрінуться із посереднім колективом. Потрібно бути послідовним і хоть трохи об'єктивним.
Грачеву повезло, что такая посредственность получила звание "Заслуженный тренер Украины". Тренировал - "Шахтер-2", "Шахтер-3", "Таврия", "Конти" (Константиновка)... Все яркие, феерические коллективы, оставившие заметный след в европейском и мировом футболе благодаря потрясающему гению своего заслуженного коуча
Этот как всегда в "адеквате", коллектив обыгравший ПСЖ посредственный?-ну ну))
Этот как всегдавсегда в "адеквате", коллектив который обыгрывает ПСЖ посредственный?-ну ну))