19 листопада 2014 10:05

Экс-полузащитник "Таврии": "Я видел русских солдат в Крыму"

Півзахисник португальської "Віторії" (Гімарайнш) Давід Каядо в інтерв'ю виданню Luxemburger Wort розповів про п'ять місяців, які він провів у сімферопольській "Таврії".

- Після двох років в болгарському "Бероє", що спонукало вас перебратись до сімферопольської "Таврії" в січні?

- Все було добре в Болгарії, але я отримав хорошу пропозицію від "Таврії", українського клубу, який на той момент ще жодного разу не вилітав в другий дивізіон, і регулярно виплачував зарплатню свої гравцям.

- Тоді ви ще не могли передбачити, як розвиватимуться події?

- Ні, тому що на той момент всі події відбувалися в Києві. Було важко уявити, що проблеми перенесуться в Крим. Я жив тільки там, але моя сім'я хотіла, щоб я повернувся до Португалії, тому що вони стежили за інформацією. Вони казали, що буде війна.

- Ви були свідком воєнних дій?

- Не було воєнних дій, але була плутанина на вулиці. Я бачив російських солдатів. Але я думаю, що все було куди більш напружено в Севастополі.

- Ви тоді відчували себе в небезпеці?

- Це нормально відчувати страх в даному контексті. Коли ми повернулися з нашого збору в Туреччині, і приземлилися в аеропорту Донецька, ми зробили розворот, щоб повернутися і зіграти товариський матч в Туреччині. Іноземні гравці в основному не відчували себе в безпеці.

- Що говорили керівники клубу?

- Вони сказали нам, що збираються грати в першому або другому дивізіоні Росії в наступному сезоні. Щодо мене, ми навіть обговорювали можливість покращити мій контракт.

- Після відокремлення Криму у березні в "Таврії" почалась серія поразок...

- Вже не було ніякої мотивації. Ми програли майже всі наші матчі. Ми більше не могли пересуватись літаком, довелось прибувати на виїзну гру на автобусі за три або чотири години до її початку.

- З вами повністю розрахувались?

- В цілому мені заплатили за два місяці з п'яти, які я провів там. Після передостаннього матчу чемпіонату клуб дозволив мені поїхати до Португалії на шість днів. Потім я повернувся, сподіваючись, отримати те, що було передбачено по контракту, але клуб тоді вже був на межі зникнення. Залишався ще один матч, але я поїхав до Португалії, де вже отримав дві-три пропозиції.

- У вас не було пропозицій від українських клубів?

- Були варіанти. Мною цікавились "Чорноморець" і донецький "Металург", але цим клубам було важко підписати когось через невизначеність, яка нависла над наступним чемпіонатом.