14 листопада 2014 17:52

Сборная Украины U-19 разгромила болгар

Юнацька збірна команда України U-19 зіграла свій другий матч у кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2015 року, який у ці дні проходить в Ізраїлі. Підопічні Олександра Головка здобули першу перемогу у кваліфікаційному раунді.
 
Зі стартових хвилин зустрічі наші хлопці захопили ініціативу і були активнішими за суперників, що вилилося у декілька небезпечних моментів біля воріт Дімітара Мітова. Болгари намагалися проводити швидкі контратаки, і одна з них на 36-й хвилині призвела до забитого м’яча у ворота Олега Мозіля. Голом відзначився нападник суперників Кіріл Десподов. «Синьо-жовті» одразу ж кинулись відіграватись, і на 42-й хвилині гри з пасу Борячука Валерій Лучкевич відновив статус-кво. Цим і завершилась перша половина зустрічі.
 
По перерві українці одразу приголомшили болгар. Віктор Коваленко на 46-й хвилині вивів нашу збірну вперед у рахунку – 2:1. Одразу після цього капітан збірної Болгарії Антоніо Вутов не зумів впоратися з нервами і отримав друге попередження, а з ним - і червону картку. Наставник болгар Методі Деянов на вилучення одразу відреагував подвійною заміною. Але підопічні Олександра Головка почали ще більше тиснути на ворота болгар. На 62-й хвилини Зубков, який вийшов на заміну трьома хвилинами раніше, здавалося, забив третій м’яч, але каркас воріт прийшов на допомогу голкіперу збірної Болгарії. Через 13 хвилин активний Зубков віддав гольову передачу на Коваленка і той оформив дубль у матчі.
 
Двома хвилинами потому українці знову засмутили воротаря суперників. Настирний Зубков з пасу Квича вже сам розписався у воротах збірної Болгарії. Після такого шоку гра у суперників геть розклеїлась, чим «синьо-жовті» скористалися ще раз. Андрій Борячук з передачі Вачібарадзе довів рахунок до непристойного - 5:1. У підсумку, чудова перемога українців, яка виводить нашу збірну на першу сходинку групи 8.
 
Інший матч нашої групи, в якому Швеція зустрічалася з Ізраїлем, завершився мінімальною перемогою скандинавів - 1:0. Єдиний гол у матчі шведи забили на останніх секундах гри.
 
Наступний свій матч кваліфікаційного раунду українці проведуть 17 листопада о 17:00 (за київським часом) проти господарів турніру – ізраїльтян.
 
Україна U-19
– Болгарія U-19 – 5:1
 
Голи: Лучкевич (42), Коваленко (46, 75), Зубков (77), Борячук (87) - Десподов (36)
 
Вилучення:
Вутов (50)
 
Україна:
Мозіль – Матвієнко, Михайліченко (Квич, 46), Кірюханцев, Зотко, Лук’янчук (к), Лучкевич, Вачіберадзе, Коваленко (Арендарук, 79), Борячук, Бєсєдін (Зубков, 59)
 
Болгарія: Мітов – Пєтков (Костадінов, 54), Чапаєв, Іванов, Івайлов, Орачев, Юсейн, Любоміров (Стоєв, 54), Вутов (к), Краєв (Мілєв, 60), Десподов