27 жовтня 2014 15:27
4

"Карпаты" продолжают воевать с ФФУ (+ФОТО)

21 жовтня 2014 року ФК «Карпати» отримав листа від Комітету з етики і чесної гри за підписом його першого заступника голови п. Фоменка В.О., в якому той зробив спробу пояснити демарш Комітету, який тишком-нишком «поховав» резонансну справу щодо обвинувачень першого віце-президента ФФУ пана Попова А.Д на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. 

Нагадаємо, що ФК «Карпати» ще 10 березня 2014 року офіційним листом надсилав на адресу ФФУ клопотання провести засідання Комітету з етики і чесної гри ФФУ, на якому розглянути ряд заяв на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. від імені першого віце-президента ФФУ пана Попова А.Д. та віце-президента ФФУ пана Данілова В.Б., у яких, зокрема, містилися порівняння Президента ФФУ з лівійським диктатором Каддафі, твердження про його нездорову психіку, звинувачення у авторитарних позарегламентних методах управління діяльністю Федерації. Звернення ФК «Карпати» було також поширене засобами масової інформації, наприклад, порталом terrikon.com.

10 жовтня (минуло півроку!) «Карпати» нагадали про своє звернення членам Комітету, і вже наступного дня (як же спонукає до такої оперативності членів Комітету з етики надання офіційним зверненням публічної огласки!) отримали відповідь. Ми просто не маємо морального права не ознайомити з нею футбольну громадськість.

Зміст цього листа викликає у нас крайнє здивування. Видається або свідомим перекручуванням фактів, або незбагненним курйозом твердження про те, що «...ФК «Карпати» не звертався до Комітету етики і чесної гри з офіційною заявою...». Власне, у нашому листі від 10 жовтня 2014 року міститься пряме посилання на наше офіційне звернення від 10 березня 2014 року, надіслане безпосередньо усім пойменованим у ньому адресатам. Одразу ж наше звернення було опубліковане на донецькому інтернет-порталі terrikon.com, причому, поза нашим бажанням та впливом, оскільки названий портал аж ніяк не є інформаційним партнером ФК «Карпати» чи хоча б інформаційним джерелом, на який наш клуб може мати будь-який вплив. Тому, якщо наведена цитата листа від 21 жовтня 2014 року має означати, що наше звернення з якоїсь причини фізично не дійшло до адресатів – це, мабуть, внутрішнє питання ФФУ (і у першу чергу – Комітету з етики і чесної гри ФФУ!) з’ясувати – хто, з якою метою перехопив його, та ще й передав до опублікування на портал terrikon.com.

Втім – це не єдиний курйоз листа №2061 від 21 жовтня 2014 року. У ньому стверджується, що, нібито, факт, стосовно, якого ФК «Карпати» звертався до Комітету з етики і чесної гри «дійсно мав місце і був розглянутий на засіданні Комітету з етики і чесної гри 8 квітня 2014 року та відповідно прийняті рішення по справі». А де ж, власне, можна ознайомитися з цими рішеннями? Чи на них накладено гриф «таємно»? Чи передбачено якимись регламентними документами, і – головне – чи відповідає смислу і завданням існування Комітету з етики і чесної гри, щоб його рішення залишались нікому невідомими, а стосовно осіб, дії яких розглядались на засіданні, залишалось невідомим – винні вони чи виправдані?

Тому – рішення Комітету з етики і чесної гри, прийняті на засіданні 8 квітня 2014 року, якщо таке справді відбувалось і розглядало питання заяв у мас-медіа на адресу Президента ФФУ Конькова А.Д. від імені першого віце-президента ФФУ пана Попова А.Д. та віце-президента ФФУ пана Данілова В.Б., повинні бути публічно оприлюднені у найкоротший термін (а також скеровані на адресу ФК «Карпати» як заявника по даній справі), а саме:

ЯКІ РІШЕННЯ КОМІТЕТУ З ЕТИКИ І ЧЕСНОЇ ГРИ, ЩО СТОСУВАЛИСЬ ЗВИНУВАЧЕНЬ ПОПОВА А.Д. НА АДРЕСУ КОНЬКОВА А.Д., БУЛИ ПРИЙНЯТІ НА ЗАСІДАННІ 8 КВІТНЯ 2014 РОКУ?

І ще – варто пояснити, чому ці рішення приховувались від громадськості понад 6 місяців.

Коломойський не на жарт розійшовся, в намаганні дискредитувати (і справедливо, і є за що...) коня педального та його челядь в ФФУ. Тим більше, отримавши на вчорашніх виборах в парламенті цілу фракцію, мінімум в 50 штиків..., окрім союзників...
Сховати
Какое отношение имеет политика к ФФУ?
Сховати
таке саме, як ваш кротячий "конфлікт інтересів", з-за якого пішли ГМС з посади в ФФУ.
Сховати
Наш? Мой? Откуда такие выводы, уважаемый?