12 жовтня 2014 17:00

Дмитрий ХОМЧЕНОВСКИЙ: "После неудачи накопилась спортивная злость"


Напередодні чергового матчу кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи-2016 проти команди Македонії півзахисник національної збірної України Дмитро Хомченовський поділився думками щодо майбутнього поєдинку.

- Дмитре, Ви вже досить тривалий період отримуєте регулярні виклики до  збірної. Чи адаптувались Ви вже до головної команди?


- Звісно,  я звик до команди. До того ж, атмосфера дуже гарна, є здорова конкуренція!

- До збірної викликають чимало новачків. Ви уже можете давати їм поради  як більш досвідчений товариш…

 - Якщо відверто,  не вважаю себе досвідченим гравцем збірної. Мене самого  підтримують колеги по команді. А, загалом, ми всі допомагаємо один одному, ніхто не залишається поза увагою.

- Як Ви оцінюєте суперників збірної України по групі? Чи задоволені Ви результатом жеребкування?

- Загалом, задоволені. Будь-якого суперника потрібно поважати. І, звичайно, не можна недооцінювати опонента. Попри осічку на старті, гадаю, надалі у нас все вийде і все буде добре.

- Що не вийшло у зустрічі  зі Словаччиною ?

- Перший матч відбору ми проводили  вдома, і, певна річ, хотіли виграти. Ця гра була важливою для нас. Після невдачі накопичилася спортивна злість, яка породжує  бажання виправити становище.  А у тому,  що не вийшло,  ми розібралися  на цих  зборах. У майбутніх матчах подібних помилок не маємо припускатися.

- Нещодавно у Вас було ушкодження, як почуваєте себе зараз? 

- Дякую, вже все нормально.  Останній перед збором  матч у чемпіонаті України   я зіграв повністю. Отож,   до збірної приїхав у повній бойовій готовності.

- Матч буде проходити на стадіоні «Арена Львів».  Як Вам місцева атмосфера?

- Мені вже доводилося грати на цьому стадіоні. Це чудова  арена, а вболівальницька підтримка  - особлива,  як і сам Львів. Це надзвичайно гарне  місто з неповторною атмосферою.