30 вересня 2014 19:21

Презентация проекта "Имею право услышать!" 30 сентября 2014 года, НСК "Олимпийский"

30 вересня 2014 року о 14:00 в президентській ложі найбільшої спортивної арени країни, НСК «Олімпійський», відбулася презентація проекту «Маю право почути!»

Останнього тижня вересня у світі відзначається Міжнародний тиждень глухих. Цього року він проводився в Україні з 22 по 28 вересня. Враховуючи велику кількість вболівальників із порушенням слуху (згідно загальноєвропейської статистики, люди з повною або частковою втратою слуху складають від 4 до 10% мешканців країни), НСК «Олімпійський» виступив із ініціативою по запровадженню перекладу за допомогою жестів під час проведення післяматчевих та предтренувальних прес-конференцій, що відбуватимуться на арені. Також на НСК «Олімпійський» буде виділений окремий сектор, де буде запроваджена нова послуга – підвищення сигналу для прослуховування на пристроях коментарю матчів. У майбутньому планується введення сурдокоментарю матчу в цьому ж секторі.

Під час прес-конференції відбулася урочиста презентація проекту та меморандуму про співпрацю.

Участь у прес-конференції взяли:
народний депутат України, голова Комітету у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Верховної Ради України, президент Національного комітету спорту інвалідів України (Національного Параолімпійського комітету України) Сушкевич Валерій Михайлович;

виконавчий директор Державного підприємства «Національний спортивний комплекс «Олімпійський» Спільніченко Володимир Володимирович;

перший віце-президент Українського товариства глухих (УТОГ) Чепчина Ірина Іванівна;
директор департаменту по зв’язкам із громадськістю футбольного клубу «Динамо» (Київ) Несенюк Миколай Іванович

 - НСК «Олімпійський», як найбільша спортивна та культурна арена країни, однаково піклується про комфортність кожного вболівальника. Так, у нас є спеціально облаштовані місця для людей на візках, відбувається аудіо-описовий коментар для людей із проблемами зору, котрий кожен може почути, налаштувавшись на певну хвилю на своїх телефонах або радіоприймачах. Ми не зупиняємося на досягнутому: саме тому ми виступили із ініціативою щодо введення коментарю за допомогою жестів. Спочатку такий коментар буде під час проведення предтренувальних та післяматчевих прес-конференції. У майбутньому, ми плануємо робити такий коментар у спеціально облаштованому секторі. Хотілося би подякувати всім нашим партнерам, що підтримують нас у таких починаннях. Сподіваюсь, що до запровадження такого роду ініціатив долучаться і представники ЗМІ. Адже всі мають право чути та відчувати себе рівноцінними членами суспільства. Для НСК «Олімпійський» важлива комфортність перебування кожного вболівальника, - зазначив виконавчий директор НСК «Олімпійський» Володимир Спільніченко.

Інформаційним партнером проекту виступила газета для глухих і про глухих «Наше життя».
Нагадаємо, що на НСК «Олімпійський» аудіо-описовий коментар для людей із вадами зору здійснюється на хвилі 96,7 FM.

НСК «Олімпійський» - ми піклуємося про кожного вболівальника!
Прес-служба НСК «Олімпійський»