29 вересня 2014 00:26

Динамовцы о своих друзьях-товарищах

Якими були Валентин Белькевич, Андрій Баль та Андрій Гусін розповіли їх друзі-товариші:

Володимир Безсонов:

- Перш за все, хочу подякувати тим, хто організував матч пам'яті, а також уболівальникам, які прийшли на цей матч пам'яті наших друзів.

Андрій Баль був універсальним гравцем, як на футбольному полі, так і в житті. Ті футбольні якості, якими Андрій володів, відомі всім, щоб у цьому переконатися, досить побачити його знаменитий гол у ворота бразильської збірної. Він грав скрізь – і на лівому фланзі, і на правому, як в обороні, так і в середині поля, і в нападі. І скрізь грав на відмінно. Таким самим він був і тренером, коли передавав свій досвід молодим хлопцям. Він був душею колективу, випромінював сміх, гумор. Прекрасна людина, прекрасний сім'янин, люблячий чоловік. У нього залишилася прекрасна сім'я – дружина та син.

У мене в мобільному телефоні досі Андрій Баль стоїть на першому місці, і коли хтось дзвонить, я кидаюся до телефону, до сих пір думаю, що це він, а потім згадую, що його вже немає.

Ми пам'ятаємо багато перемог за участі цих хлопців, і вони назавжди залишаться в наших серцях. Ми завжди будемо їх пам'ятати, можливо, будемо щороку проводити ці матчі, щоб молодь, яка сьогодні тут знаходиться, брала їх гарний приклад, і традиції київського «Динамо» тривали вічно. А хлопцям вічна пам'ять, ми їх ніколи не забудемо.

Олег Протасов:

- Я думаю, всі із задоволенням відгукнулися на запрошення взяти участь у матчі пам'яті. Ми не могли не бути сьогодні тут. Спасибі уболівальникам, які заповнили трибуни стадіону, чесно кажучи, ми не очікували, що їх збереться стільки. Напевно, і погожа, сонячна погода сьогодні посміхалася в честь збіглих хлопців. І ми всі знову зустрілися. Шкода, що вже без них, але це життя, люди будуть, як і раніше, любити футбол. Ми втратили наших хлопців дуже рано, але так розпорядилася доля, поспішивши їх від нас забрати. Давайте дивитися вперед, будемо згадувати тих, хто пішов, вони все своє життя прожили в футболі, і ми зобов'язані робити те ж саме - продовжувати жити заради футболу, допомагати, як можемо.

Присутні змішані почуття, тому що ми зустрічаємося різними поколіннями. Хлопці, що пішли, об'єднали нас, адже Андрій Баль був постарше Гусіна і Белькевича. Тож, сьогодні на поле вийшли обидві команди - і молодші, і старші. Це історія «Динамо». Дуже шкода, що ми зустрілися з сумного приводу. Але я впевнений, що будуть у нас і хороші, веселі приводи.

Дмитро Михайленко:

- На запрошення зіграти в матчі пам'яті я, звичайно ж, відгукнувся одразу. Такі зустрічі повинні бути. Ви ж бачили, скільки людей прийшли сьогодні на стадіон. Не кожен матч Прем'єр-ліги збирає стільки вболівальників. Я знав, що люди прийдуть, але такої кількості глядачів, чесно кажучи, навряд чи хтось очікував. Це показник того, що зустріч відбулася не дарма. Шкода, що привід для зустрічі сумний. Будемо сподіватися, що ми будемо збиратися з приводу більш радісних подій у майбутньому.

Життя йде, життя триває. Підростають нові покоління футболістів. Сьогодні поруч з ветеранами грав чинний футболіст Олег Гусєв, вийшов на поле Андрій Гусін-молодший. У нього є всі шанси в подальшому перейти в команду U-21. Хлопець талановитий, працелюбний. Йому потрібно терпіння і необхідно додавати, а так у нього все є.

Василь Кардаш:

- З Андрієм Гусіним мене пов'язує більше 20 років дружби – ми разом починали грати ще у Львові. Потім наші шляхи на якийсь час розійшлися, а знову зустрілися ми з ним вже тут, в Києві, дуже здружилися і дружили досі. Андрій був дуже надійним другом, і ця надійність передавалася і на полі. Все, чого він досяг, він домігся завдяки своїй працездатності. У Андрія прекрасна сім'я. У нього залишилася дружина і троє прекрасних дітей, один з них – футболіст-початківець – Андрій Гусін-молодший. Сподіваюся і вірю, що він буде продовжувачем славного прізвища Андрія Гусіна. Важко говорити, але, дійсно, життя так складається, що йдуть кращі. Нехай земля їм буде пухом, а від нас – вічна пам'ять.