26 вересня 2014 13:24

Ультрас "Динамо" призывают украинцев не игнорировать выборы Верховной Рады

Ультрас киевского "Динамо" на своей странице в Facebook опубликовали заявление следующего характера:

"В Україні – позачергові вибори Верховної Ради. Часи зараз суворі, тож нагадуємо – обирати владу, як і захищати Батьківщину – то громадянський обов’язок кожного. За те, щоб ми мали змогу вільно обирати того кандидата, якому довіряємо і якому доручаємо представляти наші інтереси гинули українці на Майдані, та зараз воюють наші брати на Сході. Тому закликаємо усіх, хто вважає себе патріотом, прийти 26 жовтня на виборчу дільницю, та зробити свій вибір. Віддати свій голос потрібно буде одній партії та одному із кандидатів по мажоритарному округу.

Вибори – це один з інструментів люстраційного процесу. Зараз ми бачимо, як після Революції багато з тих, хто роками грабував Україну, швидко “перефарбовуються” та обіцяють виборцям у своїх передвиборчих програмах мир, спокій, відродження та розквіт України. Деякі найбільш помітні “персонажі” вирішили, що якщо вони будуть балотуватися не у Києві, а десь у провінції, то їхні дореволюційні “здобутки” народ не згадає. Тож робіть свій вибір свідомо! Подивіться передвиборчий список партії, якій ви хочете віддати свій голос. Дізнайтеся, чим займалися люди з її лав до, та під час Революції, у якій партії вони були, з ким вони йшли на вибори у 2012 році і до того, що вони зараз роблять для захисту України. Так само (навіть більш ретельно) зберіть інформацію про тих кандидатів, які будуть обиратися у вашому мажоритарному окрузі. Перегляньте їхню біографію, дізнайтеся, ким вони були і чим заробляли собі на життя до лютого 2014, і що реально роблять для країни зараз. Кілька годин, які ви витратите на пошуки цієї інформації в Інтернеті, дозволять вам виконати свій обов’язок із честю, а не під впливом політичної реклами. А що буває у тих регіонах, де люди голосують “як наказали на підприємстві”, чи взагалі не ходять на вибори (мовляв, “там і так все за нас вирішать і напишуть”), ви всі можете бачити на прикладі Донецької та Луганської областей.

На цих виборах можливі спроби підкупу виборців, особливо по мажоритарних округах. Ні в якому разі не продавайте свій голос – ви продаєте своє майбутнє, та майбутнє свої близьких (знов таки, подивіться новини з Луганську й Донецька, чи ви хочете такого “життя”?). Також, ні в якому разі не беріть участі у будь-яких “акціях”, “мітингах” біля виборчих дільниць. Під різноманітними приводами вас можуть використати, як “тітушок”. Тож відразу посилайте подалі тих, хто пропонує вам “трохи навести галасу” під дільницею за кілька сотень гривень чи просто тому, що “наш добрий знайомий не набирає достатньої кількості голосів”. Зірвати чесні вибори, показати світу, що українці нездатні керувати власною країною – то головна мета наших ворогів. Єдиний спосіб чесно заробити на виборах – це бути членом виборчої комісії або спостерігачем від якоїсь партії чи кандидата. Гроші там платять невеликі, але це цілком законний спосіб допомоги своїй країні.

Як і перед будь-якими виборами, до нас звертаються різні кандидати та політичні сили з метою заручитися нашою підтримкою у тій чи іншій формі. Вкотре нагадуємо – українські (й зокрема динамівські) ультрас – це авангард нації. Це активна, розумна сила, це митці та воїни, патріоти та націоналісти. Кожен з нас здатний (і зробить) свій вибір особисто, тим більше, що серед учасників передвиборчих перегонів вистачає партій та кандидатів, які мають певні симпатії серед нас, і, безумовно, вони отримають свої голоси від завсідників ультрас трибун.

Окремо хочемо відзначити, що Ультрас Динамо не підтримують такого кандидата в народні депутати, як Дмитро Павліченко. Ця людина жодного відношення до нашого руху не має. Організовуючи акції на підтримку родини Павліченків ми ставили для себе конкретну мету: звільнення несправедливо засуджених. Ми ще раз безмежно вдячні всім людям які брали участь в акціях та підтримували нас. Сьогодні ми бачимо, що деякі особи з незрозумілою репутацією прагнуть використати впізнаване прізвище та результати цієї боротьби для здобуття собі певного політичного капіталу чи досягнення інших незрозумілих цілей (відтягнути голоси в конкурентів, засвітитися в ЗМІ і т.д.).

Ще раз наголошуємо - офіційно ми не підтримуємо на даних виборах жодну політичну силу чи кандидата. Проте ми просимо абсолютно всіх, хто має право голосу, прийти й зробити свій вибір на користь тих, хто відповідає їхнім критеріям до представників народу у органах влади".