29 липня 2014 11:37
13

Артем КРАВЕЦ: "Чувствую, что Ребров мне доверяет"

Матч першого туру в Прем’єр-лізі України увінчався цілим калейдоскопом цікавих епізодів за участю нападника команди Артема Кравця.

Форвард, зголоднілий по справжній грі провів матч проти полтавської «Ворскли» на високому рівні, залишивши враження гравця, який здатний ще серйозно додати, особливо при завершенні атак.

В ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту офіційного сайту ФК «Динамо» (Київ) розповів про те, як складалася гра, і про підготовку команди до наступної зустічі проти «Металіста» в Харкові:

- На першу гру чемпіонату ми дуже чекали. Особисто я дуже скучив за футболом, хотілося грати. Вважаю, важливішим є не те, що ми виконали, а що ні, а те, що досягли результату і завоювали три очки. Звичайно, сама гра вийшла трохи нервовою, погано, що не вдалося забити другий м'яч, інакше можна було б під кінець грати спокійніше. Але, повторюся, головне, що перемогли.

- Чому не вдалося забити другий м'яч? Підвела реалізація?

- Гадаю, саме вона, в одного мене була купа моментів, та й в інших хлопців теж. Шансів було більш, ніж достатньо, щоб забити другий м'яч.

- Напевно, для вас важливо забити перший м'яч, а потім би все пішло, як по маслу - другий, п'ятий, десятий?

- Так, я теж так гадаю. Кожному гравцю, тим паче нападнику, важливо забити перший м'яч, щоб з'явилася впевненість, а далі все піде само собою.

- Чи вплинула поразка від «Шахтаря» в Суперкубку на моральний настрій футболістів і гру з «Ворсклою»?

- Якщо чесно, не думаю. Суперкубок - окремий матч, а чемпіонат - зовсім інший турнір. Ми дуже серйозно налаштовуємося саме на перемогу в чемпіонаті України, це наше головне завдання. Тому не можна оступатися в жолній грі, ми просто не можемо собі цього дозволити. Тим більше, в домашніх. Тому, повторюся, настрій у команди був дуже хорошим, усі виклалися на полі по максимуму, на всі 100%.

- У минулому поєдинку ви вийшли на заміну наприкінці гри, а в неділю провели весь матч на полі. Чи відчуваєте довіру з боку Реброва, що він розраховує на вас, як на гравця основного складу?

- Так, відчуваю, що Сергій Станіславович мені довіряє, це приємно і радує мене. Хочу подякувати йому за це. Буду намагатися робити все можливе, щоб виправдати цю довіру, щоб тренер переконався, що не дарма на мене розраховує.

- Сергій Ребров відносно недавно очолив команду, провів з нею збір. Ви вже повністю розумієте його вимоги, те, якою він хоче бачити гру команди?

- Вважаю, багато хто вже добре розуміє тактичний план нашої гри, те, як ми повинні грати, в яких моментах хто, куди повинен відкриватися і т.д. Але, безумовно, на 100% всі деталі, напевно, ми за такий нетривалий період часу ще не встигли освоїти, ще не до кінця все виходить у футболістів. Але це можна виправити, сподіваюся, з часом все буде мінятися тільки в кращу сторону.

- Вам приємно, що останнім часом грає більшість наших хлопців, українців: Рибалка, Калитвинцев, ви, Макаренко...?

- Так, звичайно. Але всім хлопцям, у першу чергу, необхідно виправдовувати довіру і нести відповідальність, яка на них покладена. Гадаю, чим більше українців у складі, тим краще.

- Наступна зустріч у «Динамо» з «Металістом» на виїзді у Харкові. Чи важкою буде гра з бронзовим призером минулого чемпіонату?

- Звичайно, «Металіст» не дарма в минулому сезоні посів третє місце - це, дійсно, дуже хороша команда. Хоч у них і існують певні проблеми, про які ми чули, але все одно колектив у них дуже пристойний, з хорошими гравцями, і нам буде нелегко. Але все в наших руках. Тренери обов'язково підкажуть нам, як проти них грати. Якщо ми будемо діяти на повну силу, виконаємо установку, то нам буде до снаги обіграти «Металіст».

- В якому режимі команда готується до гри з харків'янами? У вас зараз тижневий цикл?

- У понеділок у футболістів, які грали проти «Ворскли», було відновлення, а ті, хто не брали участі у матчі, отримали інтенсивну роботу на тренуванні з хлопцями з молодіжного складу. У вівторок у нас вихідний день, а потім тижневий цикл: спочатку два тренування на день, потім одне - і виліт до Харкова. 

Начни забивать!!!!!!
з цього роя не буде... надо брать форварда иначе хана. В сложившейся ситуации в стране Мораес хороший вариант, как не крути двоих маловато.
Я так само вірю в Артема, як і Ребров) Старання і самовіддача просто шалені. Успіхів тобі!
Лучшим игроком тура по версии InStat Football стал полузащитник донецкого Шахтера Тайсон. 1) Тайсон, Шахтер — 291. 2) Евгений Макаренко, Динамо — 268. 3) Артем Кравец, Динамо — 267
Сховати
цю інфу можна дістати без реєстрації на інстаті?
СПАСИТЕЛЬ НАШ!!! Я думаю, после «Арсенала» НИКТО не изъявил желание взять Кравца в аренду, не говоря о покупке. После этого тестюха «порешал» с ИМС и прописал Артема в ДК на ближайшие 15-17 лет! А Реброву просто можно посочувствовать! Так при ИМС бывало частенько! Поэтому коллеги наблюдать нам это «дарование» в форме ДК предстоит еще не один год! А Вы говорите: «изменение к лучшему», «курс на обновление и украинизации состава»! Да нет, все прозаичнее!
А зря...
говорил и повторюсь: Кравец смог бы стать идеальным нападающим для ДК. Жаль, что не стал и вряд ли уже станет. И дело уже не в доверии, а в том, что годы ушли.
Сховати
Тут, боюсь, все банально - "не тянет". Ну не тот уровень игры. У него после Валенсии было множество шансов. А воспользоваться ими не получалось. И только личные связи дают возможность получать и получать эти шансы снова. Его уровень середняк УПЛ, надеюсь хоть в ротации Динамо будет полезен.
Сховати
"Теперь он просто не может То, что раньше было лень"
Сховати
Тоже вариант :)) Но в отличии от Милевского, например, у меня нет оснований упрекнуть когда-либо его в недостаточной самоотдаче, отсутствии старания, дисциплины. Он старается, бегает, но...
Не знаю наскільки цьому можна вірити, але до Кравця та Мбокані може прибути Мораес з Металурга Д. http://football.sport.ua/news/231353
Роботяга,трудяга,есть чувство интуиции,но мастерства маловато у него,как для нападающего!Но он поможет на длинную дистанцию!